Londen opent aanval op ‘misleidende’ bitcoin advertenties

Bitcoin advertenties in de openbare ruimte zijn verboden in het Verenigd Koninkrijk. De reclamewaakhond steekt een stokje voor een ‘misleidende’ reclame van de Luno exchange. Op de reclameborden, die verspreid waren over heel Londen, stond ‘If you’re seeing bitcoin on the Underground, it’s time to buy.”

Volgens de toezichthouder is deze tekst misleidend en leidt het tot risicovol investeringsgedrag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Onverantwoord’

De ASA (Advertising Standards Authority) vindt dat de reclames te algemeen waren en daardoor risicovol voor klanten met weinig financiële kennis en ervaring met bitcoin. Verder voegde de ASA daaraan toe dat bitcoin een complexe, ongereguleerde investering is vanwege de koersschommelingen.

‘We concluderen dat de reclame onverantwoorde suggesties deed aan het algemene publiek over het investering in Bitcoin via het platform Luno.

Het zou heel gemakkelijk en simpel zijn terwijl dit niet zo wordt ervaren door de onervaren klanten. Om die reden schendt de reclame onze richtlijnen.’ laat de ASA weten in een statement.

Luno begrijpt het 

In de huidige vorm mag de broker, ontstaan in Zuid-Afrika, geen reclame maken. Voordat Luno weer een campagne begint, moeten ze er zeker van zijn dat ze duidelijk maken dat de waarde van bitcoin volatiel is en dat zowel Luno als bitcoin niet gereguleerd zijn.

Hier ging Luno mee akkoord, ze hebben de ASA belooft om bij de volgende reclameborden meer disclaimers en waarschuwingen toe te voegen. Luno is in september 2020 opgekocht door Digital Currency Group (DCG) voor een onbekend bedrag. DCG is onder meer eigenaar van Grayscale en Coindesk.

Op het moment van aankoop maakte DCG bekend een flinke financiële investering in het handelsplatform te willen gaan doen. Het handelsplatform heeft in de afgelopen 24 uur een volume van 55 miljoen euro verwerkt en is momenteel een van de grootste exchanges in Engeland.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Luno