Luxe-appartementencomplex in Argentinië komt met bitcoin-mining faciliteit voor bewoners

Luxe-appartementencomplex in Argentinië komt met bitcoin-mining faciliteit voor bewoners

Een nieuw luxe appartementencomplex in de wijk Belgrano in Buenos Aires, Argentinië, is het eerste wooncomplex ter wereld dat met een ingebouwde bitcoin mijn wordt opgeleverd. Bewoners van het complex kunnen zo een extra zakcentje verdienen met het minen van bitcoin in het land waar de digitale munt vanwege de relatief hoge inflatie mateloos populair is.

Tussen de 5 en 10 miners

Het appartementencomplex moet uiteindelijk 9 verdiepingen hoog worden en plaats bieden voor 32 appartementen. Daarbij krijgt het gebouw op de begane grond nog een restaurant. De kers op de taart zijn de 5 tot 10 bitcoin miners die in het gebouw worden opgenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Er is al een contract getekend met een bedrijf dat de machines zal onderhouden en een percentage van de bitcoin zal verkopen via exchanges", zo weet media outlet La Nacion te melden.

De ontwikkelaar geeft aan dat het doel van de bitcoin miners is om de vaste lasten van de bewoners mee te financieren en daarnaast nog een kleine winst over te houden. Het is nog maar de vraag of 5 tot 10 machines genoeg zijn om dat ambitieuze plan waar te maken.

Damián Lopo, de hoofdontwikkelaar van het project, geeft aan dat er in de plannen ook rekening is gehouden met de volatiliteit van bitcoin. Op basis van die berekeningen is het volgens Lopo mogelijk om 100 procent van de vaste lasten te dekken met de bitcoin miners.

PAMPA 2.0, de eerste bitcoin-building

In een hippe promovideo worden de plannen voor het zogenaamde "bitcoin gebouw" dat onder de naam PAMPA 2.0 ter wereld komt ontvouwt. Het ziet er allemaal strak uit, maar het is maar de vraag in hoeverre het kostentechnisch rendabel is om de bitcoin miners te kopen en in het gebouw aan het werk te zetten.

Het gebouw moet wel toegang hebben tot relatief goedkope energie om de miners met winst aan het werk te kunnen zetten. Daarnaast is het lastig te voorspellen in hoeverre de hashrate dit jaar toeneemt en verder heb je nog te dealen met de bitcoin koers.

Je moet als potentiële bewoner dus van een gokje houden of heel goed je huiswerk doen om voor het zogenaamde "bitcoin-gebouw" te kiezen. De prijs per m2 ligt op ongeveer 2.500 dollar, waardoor mensen voor een twee-kamer appartement rond de 120.000 dollar moeten neerleggen. Zou jij dat ervoor over hebben om in PAMPA 2.0 te wonen?

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin Argentinië adoptie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties