Maakt Solana zich klaar voor een bullish rally? Technische indicatoren tonen belofte

916 totale weergaven
|

 

Solana (SOL) is de afgelopen maand met 9,11% gestegen en wekt de hoop van beleggers op een potentiële opleving. De cryptocurrency heeft de 200 EMA omgedraaid op zowel de dagelijkse als de 4-uur tijdframes, wat duidt op een mogelijke rally ondanks recente moeilijkheden om het momentum boven $160 te behouden. Kan SOL door de huidige weerstand breken, of zal de consolidatie aanhouden?

Solana flipt 200 EMA: een teken van een komende rally?

Solana heeft onlangs de 200 Exponential Moving Average (EMA) omgedraaid op zowel de dagelijkse als de 4-uur tijdframes, een technische indicator die wijst op een potentiële uptrend.

Analisten, waaronder Coin Signals, hebben erop gewezen dat deze prijsbeweging zou kunnen wijzen op een uitbraak uit de symmetrische driehoek, wat Solana zou kunnen klaarmaken voor verdere stijgingen op de grafieken.

Positief marktsentiment groeit

Ondanks de handel op $ 146 en nog steeds 44% onder de all-time high van $ 259, toont Solana een groeiend bullish sentiment. De Long/Short ratio op een 4-hour timeframe staat op 1,2, wat aangeeft dat meer traders inzetten op prijsstijgingen.

Daarnaast laat een positieve dYdX Exchange Funding Rate van de afgelopen week zien dat investeerders vertrouwen hebben in de toekomstige winsten van de altcoin.

Toegenomen handelsactiviteit ondersteunt optimisme

Solana’s open interest in USD per exchange is de afgelopen week gestegen van $ 649 miljoen naar $ 712 miljoen. Deze stijging suggereert dat meer investeerders posities openen in afwachting van een potentiële rally, wat bijdraagt aan het positieve sentiment rond Solana.

Wat is de volgende stap voor SOL?

Hoewel Solana moeite heeft gehad om boven het $ 160 weerstandsniveau uit te breken, suggereren de huidige indicatoren dat de altcoin klaar is voor verdere stijgingen.

Een uitbraak boven $ 160 zou de SOL kunnen zien stijgen naar $ 170 of meer, vooral nu het marktvertrouwen groeit. Maar als SOL blijft steken in zijn consolidatiebereik, zullen traders de komende dagen letten op belangrijke bewegingen.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....