Maker achter bitcoin wallet Bitcoin Beach ontvangt $3 miljoen aan durfgeld

Galoy, de maker achter de bekende Bitcoin Beach wallet heeft 3 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde.

Met het geld willen ze het succes in El Salvador gaan herhalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijfje uit Miami zit achter de open-source wallet waarmee je betalingen via laag 1 (bitcoin settlement laag) en laag 2 (lightning netwerk) kunt doen.

Inwoners en ondernemingen in El Salvador maken al met verve gebruik van de wallet naast de overheidswallet Chivo en andere alternatieven zoals Muun wallet.

De wallet is in het surfdorpje El Zonte gelanceerd als proof of concept in oktober 2020. De wallet is ondersteunend aan het gelijknamige Bitcoin Beach project dat op lokaal niveau de bitcoin standaard wil creëren.

Ze hebben naar eigen zeggen circa 6.000 gebruikers, maar wel inmiddels enkele tienduizenden downloads van de mobiele wallet.

Welke investeerders zien een glorieuze toekomst voor dit bedrijf? Het gaat om Craft Ventures, Kingsway Capital, Trammell Venture Partners en Balaji Srinivasan.

Ook Fulgur Ventures, Bitcoiner Ventures, Vijay Boyapati en Brad Mills deden een duit in het zakje.

The Block sprak met marketingdirecteur Andrew Begin die liet weten dat ze de wallet naar een breder publiek willen brengen.

Andere use cases zijn Bitcoin Jungle in Costa Rica, die de open-sourcecode van Galoy heeft gebruikt om een eigen wallet te maken, en Bitcoin Lake in Guatemala die de Bitcoin Beach wallet gebruikt.

Galoy gaat per land op zoek naar initiatieven of bedrijven die hun wallettechnologie aan de man willen brengen. Ze bieden namelijk naar eigen zeggen een compleet open-sourceplatform met een backend-api, point-of-sale apps, mobiele wallets, compliance tools en administratieve ondersteuning. Je kunt het ‘banking-as-a-service’ noemen.

“We zijn geen bank, maar leveren de software”, aldus Begin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...