Man 5 jaar cel in vanwege ‘Bitcoiin’ oplichting

Een man uit Californië is schuldig bevonden aan het opzetten van een frauduleus beleggingsvehikel met cryptovaluta. Onder meer de bekende acteur Steven Seagal trapt in de ‘Bitcoiin’ oplichtingszaak.

Man cel in vanwege oplichtingszaak

De man heet John DeMarr en zal vanaf januari 2022 vijf jaar de cel in moeten vanwege dit misdrijf. Afgelopen februari is hij gearresteerd en beschuldigd van het opzetten van deze grootschalige fraude onder de bedrijfsnamen Start Options en B2G. Beleggers zijn massaal misleid door deze vehikels. Samen met DeMarr zijn ook twee anderen opgepakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

B2G, ook wel bekend als Bitcoiin, ontstond begin 2018 tijdens de Initial Coin Offering hausse. DeMarr en zijn partners overtuigden bestaande klanten van Start Options om hun tegoeden niet te incasseren maar te stoppen in B2G.

Onder meer Steven Seagal werd gestrikt om de ICO te promoten, maar deze wist zijn betrokkenheid te schikken in februari 2020. Het onderzoek van de autoriteiten is overigens nog niet afgerond, maar met het vastzetten van DeMarr is een eerste uitkomst bekend.

Bitcoiin heeft niets te maken met bitcoin zelf overigens.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...