Vrouw drogeert tinderdate om Bitcoin te stelen

982 totale weergaven

Ook op Tinder lijk je niet meer veilig als je bitcoin (BTC) hebt. Een man werd gedrogeerd door zijn tinderdate, ze was uit op zijn bitcoin wallet. Jameson Lopp van Casa beschrijft dit wonderlijke verhaal in een blogpost.

Tinderdate

Het slachtoffer moet de dag goed zijn begonnen: hij had na wat korte gesprekken een afspraakje geregeld met een vrouwelijke ‘cryptocurrency trader’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij vond de vrouw in het echt er ietwat anders uitzien dan op de foto’s, maar buiten dat leek er op het eerste gezicht weinig aan de hand. Het was een standaard date. Het ging mis toen ze besloten het appartement van het slachtoffer op te zoeken.

De blogpost legt de situatie uit: ”Terwijl hij daar was, vermoeden we dat het drankje van onze cliënt werd aangevuld met scopolamine, ook wel bekend als ‘Devil’s Breath’ of een benzodiazepine. Van deze medicijnen is bekend dat ze remmingsverlies en geheugenverlies veroorzaken.”

Toen het kwaad was geschied probeerde de vrouw in de telefoon van haar ‘date’ te komen. Ze vroeg de man om zijn wachtwoorden. Volgens Casa is hun klant de volgende dag wakker geworden zonder mobiele telefoon. Er werd verder niets gestolen, maar zijn telefoon met toegang tot zijn bitcoin wallet wel.

Gelukkig is deze gekke tinderdate met een sisser afgelopen, er is maar een klein beetje bitcoin gestolen. Het was niet mogelijk om al zijn geld te stelen met toegang tot alleen zijn telefoon.

Lopp roept mensen op om zich bij hem te melden als je ook zo’n aanval op je bitcoin hebt meegemaakt. Dit is namelijk niet de enige gekke situatie, er komen regelmatig maffe nieuwtjes voorbij over dieven die op bijzondere manier geld willen stelen. Een recent voorbeeld: een man verloor $700.000 na het uitlenen van zijn telefoon met wallet.

Het toont het belang aan van het veilig opslaan van je bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCasamisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...