Man die $195.000 verschuldigd is aan Tinder-date, zegt niet bij zijn bitcoin te kunnen

Een Britse oplichter riskeert een extra gevangenisstraf van twee jaar. Hij bedroog een vrouw op Tinder en moet daarom nog £150.000 (omgerekend $195.000) aan haar terugbetalen. Hij beloofde zijn bitcoin om te zetten naar cash geld, maar heeft hij echter nog niet gedaan.

Oplichter

Het gaat om Richard Dexter, een vader van twee kinderen uit Plymouth. Hij werd in februari veroordeeld voor onder andere fraude en het verstoren van de rechtsgang.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nadat hij een gevangenisstraf van vier en een half jaar aan zijn broek kreeg, beloofde Dexter aan de rechtbank dat hij zijn bitcoin ging verkopen. Daarmee wilde hij het bedrag betalen dat de vrouw van hem had geëist.

Ze wilde dit geld “binnen een dag” krijgen, maar nu twee maanden later is er nog steeds geen geld komen opdagen.

De rechter waarschuwt de oplichter nu dat hij nog 28 dagen heeft om de private keys tot zijn bitcoin te vinden. Anders riskeert hij een extra gevangenisstraf.

Tinder-date

Dexter en de vrouw ontmoetten elkaar op Tinder in 2015. In de loop van 14 maanden gaf de in Dubai gevestigde directrice een flink bedrag aan de man. Het zou gaan om omgerekend bijna $200.000. Zij dacht dat het een kortetermijnleningen of zakelijke investeringen was.

“Hij zinspeelde enorm rijk te zijn en vertelde dat hij privéjets en dure auto’s had. Hij zei dat hij meer interesse had in zijn investeringen dan het salaris van een dokter.”

Het fortuin zou winst zijn uit investeringen in Hollywood en de biofarmaceutische industrie. Dexter kreeg het geld van de vrouw zodat hij hier biofarmaceutische apparatuur mee kon aanschaffen, als investering.

Het geld zag de vrouw – nadat de man er vandoor ging – echter nooit terug. En op de vraag van de rechter om het geld terug te betalen, beweerde Dexter:

“Ik heb er geen toegang toe. Cryptocurrency’s fluctueren van minuut tot minuut.”

Of hij niet wíl verkopen omdat Dexter verlies heeft gemaakt, of omdat hij met een smoesje probeert te verhullen dat hij de private key kwijt is, is voor zover niet bekend.

Dexter is momenteel op borgtocht vrij, maar heeft huisarrest in Southsea van 18:00 tot 06:00 uur. Hij mag het land niet uit en wordt op 23 december formeel veroordeeld. Wordt vervolgd!

Het is overigens niet voor het eerst dat Tinder en bitcoin met elkaar te maken hebben in een ernstige zaak. Een vrouw drogeerde ooit eens een bitcoiner met scopolamine, om zo toegang te krijgen tot zijn sats.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsoplichting

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...