Man zet eigen ontvoering in scene om 1,15 miljoen dollar aan bitcoin te stelen

Het grootste politiebureau van Venezuela is momenteel op zoek naar een 23-jarige man die naar verluidt zijn eigen ontvoering in scene heeft gezet om voor 1,15 miljoen dollar aan bitcoin te stelen.

Mensen worden steeds creatiever in het verzinnen van manieren om aan meer sats te komen. Maar je eigen ontvoering in scene zetten om de bitcoin van andere mensen af te troggelen gaat wel heel ver.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oplichter is nog altijd op de vlucht

De ‘ontvoerde’ man is nog altijd spoorloos met zijn buit van meer dan 1 miljoen dollar aan bitcoin.

Wat we hier precies van moeten vinden weten wij ook niet, maar de prijs voor het meest originele verhaal van het jaar is waarschijnlijk al binnen voor Hernández.

Je moet maar op het idee komen en dan ook nog eens de ballen hebben om het door te zetten. Al is het maar de vraag hoeveel vrienden hij er mee gaat maken en hoeveel hij uiteindelijk van zijn buit zal overhouden.

Als we alles mogen geloven heeft hij zijn slachtoffers voor de gek gehouden met een verhaal dat zijn kidnappers hem forceerden zijn fondsen vanaf Binance over te maken.

De bitcoin is uiteindelijk van de grootste exchange ter wereld naar allerlei wallets verstuurd.

Niet het eerste bitcoin-kidnapverhaal

Eerder deze maand werd in Venezuela een ondernemer ontvoerd en vermoord nadat zijn familie er niet in slaagde om de 0,5 bitcoin aan losgeld op tijd bij elkaar te brengen. Een minder leuk verhaal dat er helaas ook bijhoort.

Wellicht dat Hernández zijn inspiratie uit deze case heeft gehaald, aangezien het om een landgenoot van hem gaat. Het valt op voorhand in ieder geval niet uit te sluiten.

Een ander bitcoin-kidnapverhaal is afkomstig uit Oekraïne waar eind 2017 de directeur van cryptocurrency exchange Exmo werd gekidnapt. Voor hem werd 1 miljoen dollar bij elkaar gehaald waarna hij is vrijgelaten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....