Marathon Digital bestelt recordaantal miners bij Bitmain en mikt op 600% groei

Marathon Digital bestelt recordaantal miners bij Bitmain en mikt op 600% groei

De Amerikaanse bitcoinminer Marathon Digital kondigde gisteren aan dat het zoveel nieuwe miningcomputers heeft besteld dat het bedrijf in rekenkracht zeven keer zo groot wordt als het nu is. Naar verwachting zijn er begin 2023 ongeveer 199.000 miners van Marathon actief.

Grootste bestelling ooit

Marathon koopt de miners in bij Bitmain. Het gaat om het type Antminer S19 XP. Volgens Marathon heeft het in termen van rekenkracht de grootste bestelling ooit bij de Chinese computerfabrikant geplaatst. Exacte getallen over de order zelf worden niet gegeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met deze uitbreiding voorziet Marathon een groei naar ongeveer 199.000 miners, goed voor een rekenkracht van in totaal 23,3 Exahash per seconde (Eh/s). Afgezet tegen de stand van zaken aan het begin van deze maand zou je het miningbedrijf gerust optimistisch over de toekomst kunnen noemen. Op 1 december waren 31.000 miners operationeel die samen 3,2 Eh/s aan rekenkracht leverden.

Groeispurt Marathon

Marathon ziet zichzelf de grootste worden en zet verder in op een groen imago. CEO Fred Thiel geeft in een statement van het bedrijf aan: “Met de verwachte 23,3 Eh/s aan totale capaciteit die begin 2023 online is en ruime toegang tot hernieuwbare elektriciteit achter de meter via een van de grootste groene stroomleveranciers van Noord-Amerika, denken we dat we Marathon hebben gepositioneerd als een van de leidende bitcoinminers in Noord-Amerika en mogelijk de grootste miner ter wereld.”

Het is niet de eerste grote aankoop dit jaar. In augustus werd een order geplaatst van $120 miljoen (30.000 miners) en in 2020 werden 100.000 miners besteld. Overigens is het de vraag wanneer alles geleverd kan worden. Er is nog altijd een achterstand in productie, vanwege chiptekorten.

De koers van bitcoin mag dan nog niet de gehoopte of gedroomde $98.000 hebben gehaald, het signaal dat Marathon hier voor 2022 afgeeft is zeer bullish. Het aandeel Marathon (MARA) sloot gisteren 11,7% hoger op de Nasdaq.

Lees meer over:
mining Bitmain adoptie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties