Marathon investeert $120 miljoen in nieuwe Bitcoin mining hardware

Marathon Digital koopt voor $120 miljoen aan nieuwe bitcoin mining hardware. Dat bedrag is goed voor 30.000 mining rigs genaamd AntMiner S19j. Dat is de nieuwste en meest effectieve miner van fabrikant Bitmain.

Marathon is aan de beurs genoteerd, de beurswaarde is momenteel ruim $2,9 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Marathon Digital

De levering gaat wel nog even duren. Hardwarefabrikanten kunnen de vraag niet aan qua productie, dus moeten dit soort grote bestellingen ver van te voren gedaan worden. In de eerste helft van 2022 moet alle hardware up and running zijn.

Dit is niet de eerste aankoop van het bedrijf, vorig jaar bestelde Marathon al 100.000 rigs van Bitmain. Die moeten allemaal in het eerste kwartaal van 2022 worden geleverd.

Wat levert dit op? Als alles draait levert Marathon zo’n 13,3 exahashes per seconde (EH/s). Dat is 10% van de huidige hashrate. Tegen die tijd ziet de wereld er waarschijnlijk weer helemaal anders uit, dus het is de vraag om hoeveel procent het straks gaat van het totale netwerk.

Het staat vast dat Marathon een grote speler wil blijven. Op dit moment heeft het bedrijf ruim 20.000 mining rigs draaien in de Amerikaanse staat Montana. In oktober van dit jaar komen daar nog 12.000 bij, volgens The Block.

Verhuizen

De exodus uit China van miners kwam in een stroomversnelling doordat verschillende lokale politieke machten de druk flink opvoerde eerder dit jaar. Al jaren gingen de geruchten dat het regime in het land op termijn maatregelen ging nemen tegen het open geldsysteem van bitcoin. En dat is nu gebeurd.

Verschillende Chinese provincies waren dé hotspots voor miners vanwege goedkope energie, maar daar zijn ze niet meer welkom. Er is nu een grote migratie gaande. De Verenigde Staten profiteert hiervan, maar ook landen als Kazachstan en andere landen in de regio proberen ondernemers naar hun land te trekken.

In Amerika wordt nu met miljoenen gesmeten om de hardware naar het land te krijgen. Marathon Digital is daar ook een onderdeel van.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitmainmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...