Marathon Digital mined 21% minder bitcoin in juni: “Ligt aan het weer”

Marathon Digital heeft in de maand juni 21% minder bitcoin gedolven en wijst de weersomstandigheden als reden aan. Ze verwijzen naar de overgang van de lente naar de zomer in de Amerikaanse Texas. Een andere factor is dat er minder inkomsten uit transactiekosten gerealiseerd zijn.

Dat is op te maken uit een persbericht van het miningbedrijf, waarbij er 21% minder bitcoins zijn gemined ten opzichte van de maand mei. De totale productie in juni is 979 bitcoins.

“Het verminderde productievolume ten opzichte van vorige maand is te wijten aan beperkingen als gevolg van het weer in Texas en een aanzienlijke daling van de transactiekosten.”

Volgens gegevens van de National Weather Service in Dallas, Texas, was er een stijging van bijna 8,4 graden Fahrenheit in de gemiddelde temperatuur tussen mei en juni. Mei had een gemiddelde temperatuur van 75,6 graden Fahrenheit (23 graden Celsius), terwijl juni een gemiddelde temperatuur van 84 graden Fahrenheit (28 graden Celsius) had.

Er is verder uitgelegd dat de transactiekosten van Marathon Digital in juni ongeveer 5,1% bedroegen van het totale aantal verdiende Bitcoins, vergeleken met 11,8% in mei. Dat is te verklaren omdat de hype rondom Ordinals in juni is afgekoeld.

Uit dat van cryptocurrency-analyseplatform Coin Metrics blijkt dat bitcoinminers $184 miljoen aan transactiekosten hebben verdiend in het tweede kwartaal van 2023, meer dan ze in het hele jaar 2022 hebben verdiend.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...