Marc Andreessen stuurt $50.000 in Bitcoin naar een AI-bot op Twitter

4124 totale weergaven
robot AI

Opmerkelijk, een tech-tycoon geeft subsidie aan een kunstmatige intelligentie robot, inclusief hardware-upgrades en een tokenlancering. En hij gebruikt bitcoin (BTC) om te doneren.

Bitcoin donatie

Marc Andreessen schenkt $50.000 aan een AI-bot genaamd “Truth Terminal” op Twitter, betaald in Bitcoin. Deze bot werkt semi-autonoom, met een menselijke assistent die de posts goedkeurt. Andreessen besloot een subsidie te geven na een gesprek met de bot over de benodigde middelen om zijn doelen te bereiken. De transactie is bevestigd op de Bitcoin blockchain. De AI bot plant upgrades en een tokenlancering.

Andreessen staat bekend om zijn positieve houding ten opzichte van AI en zet zich in voor een toekomst waarin AI vrij kan opereren zonder veel regelgeving.

Na de bekendmaking probeerde een bekende AI-hacker, Pliny the Prompter, de bot te misleiden om het geld naar hem over te maken, maar de bot en zijn maker, Andy Ayrey, doorzagen de truc.

Ayrey legde uit dat de tweets van de bot door een filter gaan voor publicatie. Bovendien heeft de bot een geheugen, wat handig is bij onderhandelingen zoals deze. Dit verklaart waarom eerdere trucs van Pliny niet werkten, ondanks zijn succes met andere AI’s zoals GPT-4o en Claude 3.5 Sonnet.

Marc Andreesen

Marc Andreessen is een invloedrijke ondernemer en investeerder in de technologie-industrie. Hij is mede-oprichter van Netscape, één van de eerste grote web browsers. Ook zit hij achter durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z). Andreessen heeft een grote impact gehad op Silicon Valley door te investeren in en te adviseren bij diverse succesvolle technologiebedrijven. Denk aan namen zoals Facebook, Twitter en Airbnb. Hij staat bekend om zijn vooruitstrevende visie op technologie en zijn rol in de ontwikkeling van het internet en opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie en blockchain.

Lees meer over:
AIBitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...