Mark Cuban blijkt bitcoin bull

De miljardair en tech-ondernemer Mark Cuban is nog altijd enorm bullish over bitcoin. Het grappige is dat hij juist hoopt dat de koers vanaf hier verder daalt. “Ik wil dat bitcoin daalt, zodat ik meer kan kopen”, aldus Cuban in de “Club Random” podcast van Bill Maher.

Goud is het niet waard

Volgens Cuban is goud het investeren niet waard en geeft hij persoonlijk de voorkeur aan digitale assets. Cuban heeft een geschat vermogen van 6,25 miljard dollar en is al langer een voorstander van bitcoin en andere digitale assets. Wat dat betreft is Cuban een typische tech-investeerder die vanuit een traditioneel perspectief naar de markt kijkt.

Cuban was bijvoorbeeld ook verbonden aan FTX, waar hij miljoenen voor kreeg. In die zin is de investeerder ook niet iemand met een volledig schoon blazoen. “Guod is een store of value en bitcoin ook. Als alles naar de haaien gaat en jij hebt een goudstaaf, weet je wat er dan gebeurt? Dan zou iemand je in elkaar slaan of zelfs vermoorder om je goud af te pakken. Het is nutteloos”, aldus Cuban.

Het bezitten van goud stelt vandaag de dag sowieso niets voor volgens Cuban, omdat je in de meeste gevallen toch maar een digitaal bewijs van eigendom krijgt. Hij geeft om die reden de voorkeur aan bitcoin, dat je binnen 10 minuten naar de andere kant van de wereld kunt sturen en in theorie zelfs in je hoofd met je mee kunt dragen.

75 procent gedaald

We moeten echter niet vergeten dat bitcoin vanaf de all-time high van 69.000 dollar ongeveer 75 procent van zijn waarde is verloren. Goud en zilver hebben het wat de koers betreft een stuk beter gedaan in 2022. Goud handelt momenteel op 1.800 dollar, terwijl het vorig jaar rond dezelfde tijd op 1.807 dollar stond.

Aan de andere kant is goud de afgelopen 10 jaar niet zoveel gestegen, terwijl bitcoin als een raket ging. Uiteindelijk is het allemaal lastig om de koersen te voorspellen en is het belangrijker om te kijken naar wat je precies koopt. Iedereen moet voor zichzelf beslissing waar hij of zij op de lange termijn meer waarde inziet.

Volgens Maher, de podcast host waar Cuban te gast was, is bitcoin niets waard omdat het een ongedekte vorm van geld is. Cuban reageerde daarop door te stellen dat 90 procent van de bedrijven waarvan je aandelen kunt kopen ook waardeloos zijn.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....