Markt van $20 biljoen gaat open voor bitcoin en crypto

3640 totale weergaven

Matt Hougan van Bitwise denkt dat Amerika eindelijk duidelijkheid gaat geven op het gebied van wet- en regelgeving voor bitcoin en crypto. Dat kan volgens hem een markt van $20 biljoen van financiële adviseurs opentrekken voor bitcoin. “Stel je voor hoeveel van die $20 biljoen richting crypto gaat als de grootste barrière is verdwenen.”

Dit is groter dan BlackRock

“Als je denkt dat de entree van BlackRock een positieve impact op crypto had, stel je dan eens voor dat heel Wall Street het accepteert als een normaal deel van de markt”, aldus Hougan.

Welke delen van crypto Hougan dan precies ziet opbloeien is niet helemaal duidelijk. Dat er duidelijkheid komt op het gebied van wet- en regelgeving betekent niet dat mensen plotseling met miljarden gaan smijten. Daar moet altijd nog een interessante asset tegenover staan.

In het geval van bitcoin is inmiddels wel duidelijk dat we te maken hebben met een asset met unieke eigenschappen. Voor de rest van de industrie zijn er nog geen duidelijke toepassingen gevonden, die biljoenen dollars waard zouden kunnen zijn.

Wat dat betreft kan het niet zo makkelijk gaan als Hougan hier schetst. Ook een Ethereum moet zich eigenlijk nog bewijzen.

De markt is hier niet klaar voor

Hougan gelooft dat er veel “alpha” te vangen is in de cryptomarkt. Hij denkt dat mensen de significantie van de ontwikkelingen in Washington op het gebied van wet- en regelgeving niet begrijpen.

“Als mensen de impact van de veranderingen in Washington op de cryptomarkt begrijpen, dan zouden we op nieuwe all-time highs staan”, aldus Matt Hougan.

Hij is dus in ieder geval bullish. “Het tij is veranderd, maar het water is nog niet gearriveerd. Maak me wakker als de actie er is.”

Wellicht krijgen we nu wat actie, want de bulls zijn er opnieuw in geslaagd om bitcoin naar het niveau van $71.000 te duwen. Als ze de $72.000 en $73.000 ook weten te overwinnen, dan kunnen er weleens bijzondere dingen gebeuren de komende weken.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....