Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

stablecoins

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency’s, ontworpen om een stabiele waarde te behouden door hun koppeling aan een traditioneel actief, spelen een fundamentele rol in de handel in digitale activa en het introduceren van fiatvaluta’s in blockchainsystemen. Onlangs is er weer een rapport van CCData gepubliceerd. Het Stablecoins & CBDCs Rapport van CCData heeft als doel om belangrijke trends binnen deze sector te belichten. Wat kunnen we uit hun rapport opmaken?

Aanhoudende Groei in Stablecoin Markt

Het rapport van februari van CCData laat een aanhoudende groei zien in de sector van stablecoins, met een toename van 1,95% in de totale marktkapitalisatie, die nu $138 miljard bedraagt. Dit is de vijfde opeenvolgende maand van groei, resulterend in de hoogste marktkapitalisatie aan het eind van de maand sinds december 2022. Ondanks de algemene groei in marktkapitalisatie, heeft de marktdominantie van stablecoins een lichte daling ervaren naar 7,09%, wat het laagste punt markeert sinds december 2021.

Incident met ‘Depegging’ van MIM Stablecoin

Een van de belangrijke ontwikkelingen die de stablecoinlandschap beïnvloedde, was het incident met de ‘depegging’ van de magic internet money (mim) stablecoin. Een exploit in het smart contract van de uitgever, Abracadabra Money, leidde ertoe dat de waarde daalde tot zo laag als $0,86, met een verlies van bijna $6,50 miljoen tot gevolg. Ondanks deze tegenslag is de marktkapitalisatie van mim stabiel gebleven rond de $60,2 miljoen, waarbij de stablecoin een v3 upgrade heeft ondergaan en zijn integratie met nieuwe ketens zoals Blast en Berachain heeft uitgebreid.

Grote Stijging in FDUSD Handelsvolume

Na de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, zag het handelsvolume van fdusd-paren van First Digital Labs op gecentraliseerde beurzen een grote stijging van 51,1% naar $122 miljard, waarmee het de op een na populairste handelspaar werd na usdt. Het btc-fdusd paar op Binance kwam naar voren als het meest verhandelde, met een maandelijks volume van $80,8 miljard. Tegelijkertijd steeg de marktkapitalisatie van fdusd met 12,5% naar $2,44 miljard, wat een nieuwe all-time high is.

Lees meer over:
stablecoins

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...