Mastercard koopt Bitcoin (BTC) analysebedrijf

Mastercard koopt het analysebedrijf CipherTrace.

Dat meldt MasterCard in een persbericht. CipherTrace is gespecialiseerd in het analyseren van de geldstromen van digitale assets, waaronder bitcoin.

Mastercard biedt diensten rondom betaalkaarten met BTC en wil een grotere rol gaan spelen in deze opkomende industrie: ”We helpen bedrijven – of het nu banken of cryptobeurzen zijn, overheidstoezichthouders of wetshandhavers om de crypto-economie veilig te houden.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Buiten de PR-praat om is dit vooral een stap naar meer surveillance. Mastercard moet als betaalverwerker bepaalde zaken rapporteren aan overheden en andere instanties en zien zelf ook waarde in inzicht in de geldstromen van hun klanten.

De overname moet dit jaar nog volledig worden afgerond. Het overnamebedrag is nog niet bekend.

Digitale assets

Mastercard praat niet alleen over bitcoins bij deze overname. Volgens hen worden digitale assets steeds belangrijker: het bepaalt steeds meer hoe mensen investeren en hoe ze betaald krijgen.

Zij hopen een rol te spelen als tussenpersoon in deze transacties. De vraag is: zijn partijen als Mastercard nog wel nodig in een wereld waar bitcoin blijft groeien?

Met CipherTrace hoopt de betaalverwerker een nieuwe stap te zetten in de industrie: ”Deze nieuwe technologieën vereisen nieuwe oplossingen en krachtigere intelligentie om ervoor te zorgen dat de cryptoeconomie hetzelfde vertrouwen krijgt als consumenten momenteel ervaren met meer traditionele betaalmethoden.”

Het miljardenbedrijf is er van overtuigd dat zij daarbij kunnen helpen. In de praktijk moet de software van CipherTrace helpen bij het identificeren van mogelijke risico’s en meer transparantie bieden voor bedrijven en overheidsinstanties. Aanbieders moeten wereldwijd aan steeds meer opdrachten voldoen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMastercard

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...