Mastercard maakt uitgeven van Bitcoin betaalkaart makkelijker

Mastercard maakt uitgeven van Bitcoin betaalkaart makkelijker

Mastercard wil het makkelijker maken om bitcoin betaalkaarten aan te bieden.Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Het moet voor partners/aanbieders makkelijker worden om bitcoin om te zetten naar traditionele valuta. Eerder dit jaar maakte Mastercard al bekend dat ze bezig zijn om ook in deze industrie een rol te spelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mastercard

Mastercard wil samenwerken met partijen als Evolve Bank en Paxos voor hun infrastructuur. Daarnaast gaat Circle een rol spelen met hun stablecoin. Het gaat in eerste instantie om het uitproberen van bepaalde geldstromen om uiteindelijk tot de beste diensten te komen.

In de praktijk moet dit er voor zorgen dat bedrijven simpel betaalkaarten kunnen uitgeven. Er is dan een koppeling te maken met bitcoin (of andere cryptocurrency's) voor betalingen.

Wanneer je een betaling doet met zo'n betaalpas verkoop je eigenlijk je bitcoin aan de uitgever, de winkelier ontvangt een valuta naar keuze (bijvoorbeeld de euro of de dollar).

Raj Dhamodharan, executive vice president van digital asset en blockchain producten & partnerships bij Mastercard, merkte op: “Niet alle cryptobedrijven hebben de basisinfrastructuur om cryptocurrency om te zetten in traditionele fiat-valuta, en wij maken dat gemakkelijker.''

Concurrentie

Ook concurrent Visa timmert aan de weg in deze tak van sport. De andere grote betaalverwerker is druk in de weer met betaalkaarten en liet niet zo lang geleden 5 ideeën doorschemeren over hun positie in de bitcoin markt.

Lees meer over:
Bitcoin Circle Mastercard

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties