Mastercard wil grote rol spelen bij internationale bitcointransacties

Mastercard heeft de lancering aangekondigd van de Crypto Credential Service, een dienst die transacties tussen wallets verifieerbaar en compliant maakt, te beginnen met overboekingen van digitale activa tussen landen.

Daarmee reageert het bedrijf op toekomstige (internationale) regels voor dienstverleners in de industrie. Beurzen, brokers en andere partijen moeten voldoen aan meer regels. Mastercard wil daarbij helpen.

Ook lijkt de service een reactie op de problemen die sommige banken ondervinden met regelgevers en toezichthouders, met name rondom transacties in de crypto-industrie. Mastercard hoopt hierdoor een gat in de markt te vullen en te profiteren van de behoefte aan dergelijke diensten.

De Crypto Credential Service maakt gebruik van technologie van CipherTrace. De analisten werden eind 2021 overgenomen door Mastercard. Tijdens Consensus 2023 kondigde Raj Dhamodharan, de topman van Mastercard verantwoordelijk voor crypto- en blockchainproducten, de nieuwe service aan. De dienst zorgt ervoor dat transacties en adressen worden gecheckt op compliance. Denk daarbij aan eisen zoals de “travel rule”. De travel rule is eigenlijk een limiet op hoe geld vrij verstuurd mag worden. In dit geval gaat het bijvoorbeeld om transacties in bitcoin van twee bedrijven.

Dhamodharan benadrukte de complexiteit van het overdragen van waarde tussen landen en het identificeren van de betrokken wallets.

CipherTrace richt zich sinds de oprichting op een toolbox voor het onderscheppen, volgen en analyseren van ‘verdachte transacties’. Ze ontwikkelde een systeem dat bedrijven helpt te voldoen aan de travel rule. Volgens deze regel moeten crypto service providers de persoonlijk informatie van de verzender en ontvanger uitwisselen bij transacties ter waarde van meer dan $1.000.

Om de dienst uit te rollen, werkte Mastercard samen met aanbieders als Bit2Me, Lirium, Mercado Bitcoin en Uphold. Deze bedrijven werken aan een pilotproject om overboekingen tussen de VS en Latijns-Amerika en het Caribisch gebied mogelijk te maken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMastercard

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...