Max Keiser: ‘Altcoins zijn klaar, het geld stroomt naar Bitcoin (BTC)’

De Amerikaanse bitcoin bull Max Keiser ziet bij een volgende grote run omhoog geen ruimte voor altcoins. De presentator en filmmaker is al jaren lang enorm enthousiast over bitcoin en steekt dat dan ook niet onder stoelen of banken.

Benieuwd naar de huidige bitcoin koers? Lees dan onze meest recente analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoins zijn klaar

In een interview met CNBC is Keiser duidelijk. Veel altcoins zakken enorm in waarde wanneer bitcoin omhoog gaat. Hij ziet zelfs het merendeel verdwijnen 'want al het geld gaat straks naar BTC'.

Bitcoin is op dit moment verantwoordelijk voor meer dan 60% van de gehele marktkapitalisatie van de cryptomarkt. Keiser denkt dat de eerste munt weer terug gaat naar 80 a 90% van heel de markt. 'Het altcoin fenomeen is afgelopen.'

Adoptie

Wat zijn de redenen voor deze sterke mening? De reeks aan ontwikkelingen bij bitcoin zijn een grote en belangrijke reden. Men krijgt volgens Keiser steeds beter door dat bitcoin een goed oppotmiddel kan zijn.

Hij kijkt uit naar verdere adoptie al ingevoerde oplossingen als Segregated Witness (SegWit). SegWit zorgt voor een splitsing tussen transaction signatures. In de praktijk betekent dat dat er meer ruimte is in blocks voor meer transacties.

Een ander belangrijk punt zijn natuurlijk schaalbaarheidsoplossingen als het Lightning protocol waardoor je bitcoin kunt gebruiken zonder de onderlaag te belasten. De manieren om bitcoin te schalen zowel op de onderlaag als daarboven zijn erg belangrijk.

Als deze zaken op orde zijn ziet Keiser het bijzonder positief in, dan gaat men weer terug naar bitcoin: 'de meest veilige chain.'

Positiviteit

Sinds bitcoin opnieuw boven de psychologische grens van $10.000 is uitgekomen lijkt het sentiment te zijn gekeerd. Meer mensen in de industrie kruipen uit hun schulp om voorspellingen te doen.

De CSO van Binance ziet BTC naar $50.000 gaan, maar ook hij ziet altcoins niet volgen.

Bitcoin Magazine Nieuwsupdate

Bij Bitcoin Magazine hebben we tegenwoordig ook een wekelijkse nieuwsupdate. In deze aflevering bespreken we de bitcoin futures, Binance en cryptomunten van (centrale) banken.

Je kunt hem luisteren op YouTube, maar ook op je favoriete podcast platform.

Lees meer over:
altcoinsBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...