‘Honderdduizenden geldautomaten kunnen straks bitcoin kopen en verkopen’

Overnamenieuws vanuit de wereld van de geldautomaten: NCR Corp heeft het grootste netwerk van Bitcoin ATM’s opgekocht. In juli vorig jaar werd duidelijk dat deze stap er aan zat te komen. LibertyX valt in handen van NCR.

NCR is actief in 140 landen en heeft een groot marktaandeel in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Met deze overname willen zij hun diensten rondom bitcoin en cryptocurrency’s snel uitbreiden. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gebruikers moeten makkelijk bitcoin kunnen kopen en verkopen, maar ook transacties moeten makkelijker worden. Producten van NCR worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om geld over de grens te sturen. Daarnaast wil NCR ook ondersteuning bieden aan bedrijven die bitcoin digitaal of fysiek willen accepteren. De acquisitie van LibertyX moet dit in een stroomversnelling brengen.

De software van LibertyX kan worden gebruikt door pinautomaten, maar ook op andere point-of-sales moet de software aan de man worden gebracht.

Honderdduizenden pinautomaten wereldwijd kunnen de software gaan implementeren. Bedrijven die de koop en verkoop van bitcoin faciliteren moeten rekening houden met lokale regelgeving. Het kan dus goed zijn dat NCR in verschillende landen de functionaliteiten rondom bitcoin nog even in de ijskast laat staan.

Overname ATM-leverancier

LibertyX werkt met onafhankelijke ATM-operators, zoals Cardtronics. Deze partijen bezitten en beheren de geldautomaten in de VS.

NCR Corporation is dus anderzijds ook geen kleine partij. Wereldwijd hebben ze meer dan 1 miljoen ATM’s geïnstalleerd. Ze zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker NCR. Ze zijn een van de grootste fabrikanten en aanbieders van ‘normale’ geldautomaten.

Het bedrijf maakte eerder al een samenwerking bekend met NYDIG, de New York Digital Investment Group. Hierdoor konden 650 (community) banken en ‘credit unions’ toegang krijgen tot Bitcoin.

Enorme groei aantal geldautomaten

Tim Vanderham, CTO van NCR, vertelt meer over de beweegredenen achter de overname:

“Vanwege de groeiende vraag van de consument hebben onze klanten een complete oplossing nodig voor digitale valuta. Dit houdt ook de mogelijkheid in om cryptocurrency’s te kunnen kopen en verkopen, internationale overboekingen te doen en betalingen met digitale valuta te accepteren via digitale en fysieke kanalen.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...