Mediabedrijf uit New York voegt voor $5 miljoen dollar aan balans toe

In de schaduw van MicroStrategy zijn er steeds meer kleine beursgenoteerde bedrijven die ook besluiten om hun kasreserves te beschermen via bitcoin. De volgende partij die tot deze beslissing is gekomen is het in New York gevestigde Townsquare Media, een marketing-agentschap en radiostation, dat voor 5 miljoen dollar aan bitcoin kocht in het eerste kwartaal van 2022.

'We hadden met 1,2 miljoen dollar winst kunnen verkopen'

Tijdens het eerste kwartaal had Townsquare Media al een mogelijkheid om hun bitcoin investering met een winst van 1,2 miljoen dollar te verkopen, maar heeft besloten dat niet te doen. Townsquare Media zit er wat dat betreft in voor de lange termijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een informatiedocument dat ze voor het eerste kwartaal gedeponeerd hebben bij de SEC geeft het bedrijf tekst een uitleg. "Gedurende het eerste kwartaal van 2022 heeft het bedrijf bij elkaar 5 miljoen dollar aan bitcoin gekocht. Het bedrijf gelooft in de lange-termijn potentie van digitale assets als investering", aldus Townsquare Media.

Uiteindelijk heeft het bedrijf voor het eerste kwartaal in de boeken wel een verlies moeten incasseren op hun bitcoin-positie. Het gaat om een waardedaling van 400.000 dollar. Tegen welke koers Townsquare Media is ingestapt is niet duidelijk.

Kleine speler tussen bedrijven als MicroStrategy en Tesla

Met de aankoop van 5 miljoen dollar behoort Townsquare Media zeker niet tot de grootheden op het gebied van bitcoin-reserves onder beursgenoteerde bedrijven. MicroStrategy en Tesla hebben immers voor miljarden aan bitcoin in bezit.

Townsquare Media staat wat dat betreft in de middenmoot tussen de wat kleinere spelers. Op het moment van schrijven staan ze tussen de bitcoin miners Cleanspark (4,3 miljoen dollar) en Cathedra Bitcoin (5 miljoen dollar).

Het is interessant om te zien dat steeds meer kleine bedrijven als Townsquare Media ervoor kiezen om een gedeelte van de kasreserves in bitcoin te bewaren. Dat is uiteindelijk wel wat nodig is om bitcoin naar nieuwe hoogten te stuwen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....