MicroStrategy aandeelhoudersbrief: "We zullen met alle macht meer bitcoin aankopen najagen"

MicroStrategy aandeelhoudersbrief: "We zullen met alle macht meer bitcoin aankopen najagen"

MicroStrategy CEO Michael Saylor heeft aan zijn aandeelhouders laten weten dat het bedrijf de intentie heeft om "met alle macht" meer bitcoin-aankopen na te jagen.

Op het moment van schrijven is MicroStrategy volgens de gegevens van Bitcoin Treasuries in bezit van de grootste wallet ter wereld met 129.218 bitcoin. Momenteel hebben die bitcoin een waarde van ongeveer 5,1 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tesla en Terra

Tesla is met 43.200 bitcoin nog de nummer twee in de race om de grootste bitcoin wallet ter wereld. Zij worden echter op de voet gevolgd door het Terra van Do Kwon, dat momenteel 800 bitcoin minder heeft dan Tesla.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Terra Tesla voorbijstreeft en de nummer twee positie overneemt van het bedrijf van Elon Musk. Daarna gaat het vizier op MicroStrategy, want Terra wil in totaal voor 10 miljard dollar aan bitcoin uit de markt halen.

Daarvoor heeft het echter nog een lange weg te gaan, want ook MicroStrategy zit niet stil. Voor bitcoiners is het in ieder geval niet slecht dat deze partijen met elkaar concurreren om de grootste bitcoin stack na Satoshi Nakamoto te verzamelen.

Winst van 1,2 miljard voor MicroStrategy

In de brief aan de aandeelhouders prijst Michael Saylor de beslissing van zijn bedrijf om relatief vroeg in bitcoin te stappen. MicroStrategy betaalde slechts 3,9 miljard dollar voor hun bitcoin holdings en staat daarmee op een winst van 1,2 miljard dollar.

Het feit dat Saylor 68,1 procent van de zeggenschap in MicroStrategy bezit betekent dat hij volledig de baas is als het gaat over dit soort beslissingen. Wat ook meteen een uitleg is voor de vraag waarom er niet meer bedrijven in de voetsporen van MicroStrategy hebben gevolgd.

De laatste bitcoin-aankoop van MicroStrategy dateert van 29 maart. Destijds kochten Saylor en zijn team voor 205 miljoen dollar aan bitcoin met een door bitcoin gedekte lening van Silvergate Bank. Het was de eerste keer dat Saylor zijn bitcoin op deze manier als onderpand gebruikte voor een nieuwe bitcoin-aankoop.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties