Hackers van Mediamarkt eisen 43 miljoen euro in bitcoin (BTC)

De hackers achter het lamleggen van de Mediamarkt eisen 50 miljoen dollar in bitcoin. Dat is omgerekend ~43 miljoen euro.

Dat meldt het RTL Nieuws op basis van bronnen dichtbij deze kwestie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mediamarkt plat door cyberaanval

Sinds maandag liggen de interne systemen van de retailer plat door een grote ransomware aanval. Ook filialen in Nederland, Belgie en Duitsland zijn getroffen door de aanval. Het ophalen en retourneren van producten is niet mogelijk momenteel.

Hackersgroep Hive claimt de aanval en eist losgeld in bitcoin. Duizenden computer en servers van het Duitse elektronicaconcern zijn uitgeschakeld. Door het betalen van het losgeld krijgt men de bestandjes om de lam gelegde systemen weer te laten werken.

FBI

Deze week werd ook bekend dat de FBI twee verdachten heeft opgepakt in een serie andere ransomware zaken die in Amerika speelden in 2021 en 2019. Daarbij is 6,1 miljoen dollar aan bitcoin in beslag genomen.

Het was ook de FBI die eerder dit jaar waarschuwde voor de werkwijze voor hackersgroepen zoals Hive in een speciale nieuwsalert.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!