“Meer bitcoin handen van hodlers dan van beurzen”

Langetermijninvesteerders in bitcoin bezitten nu meer bitcoin dan centrale beurzen. Dat blijkt uit cijfers van on-chainbedrijf Glassnode.

De trend dat langetermijnhouders aan het accumuleren zijn is in oktober 2022 ingezet, vlak voor de dip van de bearmarkt 2022/2023. Uit gegevens van Glassnode blijkt dat deze 'hodlers' nu 2,9 miljoen bitcoin op hun gezamenlijke wallets hebben staan. Dit terwijl er 2,3 miljoen bitcoin bij centrale beurzen zoals Binance en Coinbase staan.

Deze verschuiving qua bitcoinvoorraad is onder meer te verklaren door de ineenstorting van de FTX exchange eind vorig jaar. Beleggers hebben minder vertrouwen in centrale partijen en vanwege de groeiende rente is een deel van de handelsmarkt gevlucht naar dollars en obligaties. Dat betekent minder handelsvolume en minder geld in het laatje van centrale beurzen.

Balans bitcoin beurzen vs. voorraad dat laatst actief is

Aan de andere kant zien we dat bitcoin minder in trek is als medium of exchange. Stablecoins genieten de voorkeur, zo merkt analist Nic Carter op. Dat kan erop duiden dat mensen bitcoin nog steeds voornamelijk zien als bezit en belegging dan als transactiemiddel.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCon-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...