"Meer bitcoin handen van hodlers dan van beurzen"

"Meer bitcoin handen van hodlers dan van beurzen"

Langetermijninvesteerders in bitcoin bezitten nu meer bitcoin dan centrale beurzen. Dat blijkt uit cijfers van on-chainbedrijf Glassnode.

De trend dat langetermijnhouders aan het accumuleren zijn is in oktober 2022 ingezet, vlak voor de dip van de bearmarkt 2022/2023. Uit gegevens van Glassnode blijkt dat deze 'hodlers' nu 2,9 miljoen bitcoin op hun gezamenlijke wallets hebben staan. Dit terwijl er 2,3 miljoen bitcoin bij centrale beurzen zoals Binance en Coinbase staan.

Deze verschuiving qua bitcoinvoorraad is onder meer te verklaren door de ineenstorting van de FTX exchange eind vorig jaar. Beleggers hebben minder vertrouwen in centrale partijen en vanwege de groeiende rente is een deel van de handelsmarkt gevlucht naar dollars en obligaties. Dat betekent minder handelsvolume en minder geld in het laatje van centrale beurzen.

"Meer bitcoin handen van hodlers dan van beurzen"
Balans bitcoin beurzen vs. voorraad dat laatst actief is

Aan de andere kant zien we dat bitcoin minder in trek is als medium of exchange. Stablecoins genieten de voorkeur, zo merkt analist Nic Carter op. Dat kan erop duiden dat mensen bitcoin nog steeds voornamelijk zien als bezit en belegging dan als transactiemiddel.

Lees meer over:
Bitcoin BTC on-chain

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties