PayPal lanceert crypto off-ramp, Amerikaanse klanten kunnen via andere apps bitcoin verkopen

Betaalbedrijf PayPal heeft weer een nieuwe cryptodienst aan haar portfolio toegevoegd. Klanten kunnen nu eenvoudig cryptovaluta omzetten naar Amerikaanse dollars. Ze noemen dit de 'off-ramp'-service.

Verkopen via PayPal

Met de al langer bestaande ‘on ramp’-service kunnen klanten cryptovaluta kopen, ook via externe apps die hun software aan die van PayPal koppelen. Nu lanceert het bedrijf dus ook een ‘off ramp’-service. Hiermee kunnen mensen dus simpel hun cryptovaluta terugzetten naar dollars. Anders gezegd: verkopen.

In een persbericht verklaart het bedrijf:

“Door Off Ramps toe te voegen, kunnen gebruikers van cryptowallets in de Verenigde Staten hun crypto rechtstreeks vanuit hun wallet naar USD omzetten in hun PayPal-saldo, zodat ze het kunnen (gebruiken om te) winkelen, verzenden, opslaan of overboeken naar hun bank of betaalkaart.”

De service is beschikbaar voor wallets, dApps en NFT-marktplaatsen en is ook live op MetaMask. Met de integratie kunnen web3-merchants PayPal gebruiken voor "robuuste beveiligingscontroles en tools voor fraudebeheer, terugboekingen en geschillen", aldus het bedrijf.

PayPal lijkt op een crypto-tour te zijn. Vorige maand integreerde het bedrijf zijn diensten al in de software van hardware wallet Ledger (met de eerder genoemde on-ramp dienst), waardoor klanten direct hun bitcoin, ether of litecoin vanaf een PayPal-rekening naar hun cold storage kunnen sturen.

Ook lanceerde PayPal haar eigen stablecoin in samenwerking met Paxos, de zogenoemde PYUSD. Deze is vooralsnog echter niet heel populair.

Het wees met Alex Chriss ook een nieuwe CEO aan. Chriss heeft al sinds 2013 bitcoin, zo bleek uit oude tweets. Tegenvallend nieuws was wel dat Britse klanten vanaf 1 oktober geen bitcoin meer mogen kopen via de app. Dit heeft te maken met bepalingen van de Travel Rule.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal