Energieconsumptie van bitcoin miners in Texas onder de loep

Energieconsumptie van bitcoin miners in Texas onder de loep

De totale energieconsumptie van bitcoin miners in Texas lag met 7,0 terawattuur lager dan de 7,4 terrawattuur aan energie die simpelweg verspild is in de Amerikaanse staat. Overigens gaat het met 'verspilde energie' om duurzame energie die de producent in kwestie niet aan het net kwijt kon.

Bitcoin sleutel tot succes voor duurzame energie?

De combinatie van bitcoin mining en duurzame energie wordt door bitcoiners al jaren naar voren geschoven als een gouden combinatie voor het klimaat. Bitcoin mining is een manier om producenten van duurzame energie een minimale prijs voor hun productie te garanderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we vaak zien is dat producenten van duurzame energie op bepaalde momenten kampen met overproductie. De grilligheid van de natuur levert op sommige momenten een overproductie op die producenten niet aan het stroomnet kunnen verkopen. Simpelweg omdat de vraag er niet is.

Bitcoin mining kan dan als oplossing fungeren door de energie die normaal gesproken verloren gaat op te kopen. Zo kunnen producenten van duurzame energie hogere rendementen behalen op hun investering en wordt het simpelweg interessanter om in deze industrie te investeren.

Op die manier kan bitcoin investeringen in duurzame energie een push geven, in ieder geval tot het moment waarop we een manier verzinnen om energie voor langere tijd op te slaan, zonder dat dit enorm veel geld kost. Dat is echter nog niet de realiteit, waardoor bitcoin mining hier een belangrijke rol in kan spelen.

Bitcoin is groener dan je denkt

Dat is overigens niet de enige manier waarop bitcoin het klimaat een steuntje in de rug geeft. Ook het zogenaamde 'flaring' van gassen is een groot probleem voor het klimaat. Dit doen olie- en gasproducenten met de overtollige gasproductie waar niet de infrastructuur voor is om dit naar de juiste plek te brengen.

Het verbranden van deze gassen, zonder toepassing, is daar over het algemeen de enige optie voor. Dat verbranden van de gassen is enorm slecht voor het klimaat. Nu is het mogelijk om die gassen in te zetten voor bitcoin mining, waardoor ze op een minder vervuilende manier ingezet worden.

Het grote Exxon is bijvoorbeeld de gassen die ze normaal zouden verbranden aan het verkopen aan bitcoin miners. Effectief zou je kunnen zeggen dat dit miljardenbedrijf nu ook een bitcoin miner is. Zo wordt het netwerk sterker en blijft tegelijkertijd de aarde gezonder.

Lees meer over:
Bitcoin mining bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan