Exxon wil testprogramma voor bitcoin uitbreiden naar 4 landen

985 totale weergaven

Exxon Mobile Corporation runt op dit moment een testprogramma waarbij het overtollig aardgas omzet in bitcoin. Normaal gesproken wordt dit gas verbrand, levert het niets op en is het slecht voor de planeet.

In North Dakota zet Exxon overtollig gas in voor het minen van bitcoin en het overweegt hetzelfde te doen in meerdere landen over de hele wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om geheime informatie

De oliegigant heeft een overeenkomst met Crusoe Energy Systems Inc. om het aardgas van een oliemijn te gebruiken om bitcoin miners aan te drijven, zo blijkt uit bronnen die niet bij naam genoemd willen worden omdat het om geheime informatie gaat.

De pilot lanceerde in januari 2021, is uitgebreid in juli en lijkt succesvol te zijn. Dat blijkt wel uit de plannen van Exxon om het minen van bitcoin nog verder uit te breiden.

Exxon overweegt om de pilot ook in Alaska, Nigeria, Argentinië, Guyana en Duitsland te laten draaien. Waarbij deze toepassing van bitcoin mining langzaam maar zeker de hele wereld overgaat.

Olie- en gasproducten onder druk voor nutteloos verbranden gas

Het minen van bitcoin met aardgas dat de producenten niet aan de markt kwijt kunnen is op meerdere manieren een uitkomst voor gasproducenten. Het affakkelen van gas zorgt voor enorme vervuiling die met het minen van bitcoin een stuk minder is.

“We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om het affakkelen van gas te verminderen”, aldus Sarah Nordin namens Exxon in een email. Ze wilde niet reageren op de geruchten over het uitbreiden van de pilot naar meerdere landen.

Het interessant aan deze oplossing van Exxon is dat het niet alleen voor de gasproducent zelf een goede ontwikkeling is, maar ook de reputatie van bitcoin ten goede komt. De laatste maanden neemt de kritiek op Proof-of-Work toe.

Met name mensen die zich niet verdiepen in de technologie en schrikken van het energieverbruik zijn vaak enorm tegen. Zonder zich te realiseren dat er interessante toepassingen als deze mogelijk zijn, waarbij bitcoin zelfs een plus voor de planeet is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....