Bitcoin ziet na correctie het hoogste aantal long-liquidaties van 2023

Het positieve momentum rondom de bitcoin koers is even verdwenen en ingeruild voor nervositeit. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op de koers van 22.900 dollar en heerst er weer wat onzekerheid in de markt. De grote vraag is of het bitcoin lukt om zich te herpakken en het positieve momentum doorgezet kan worden.

46 miljoen dollar aan longs geliquideerd

Bitcoin heeft een onzekere 24 uur achter de rug, waarin de koers even terugviel naar de 22.500 dollar op Bitstamp. Inmiddels hangen we weer net onder de 23.000 dollar, waar momenteel een sterke weerstand lijkt te liggen. De koers van 22.500 dollar fungeerde in eerste instantie in ieder geval als een steunpunt voor bitcoin.

Er staat op dit moment behoorlijk veel op het spel. Als eerste is het vandaag natuurlijk 31 januari, wat betekent dat we de maand vandaag zullen afsluiten. Daarnaast volgt er op 1 februari een rentebesluit van de Federal Reserve en is de Europese Centrale Bank op 2 februari aan de beurt.

De neerwaartse volatiliteit van de afgelopen 24 uur veroorzaakte in ieder geval voor 46 miljoen dollar aan liquidaties voor de bulls. Dat was in ieder geval voor 2023 een recordaantal. Over de gehele geschiedenis van bitcoin genomen zijn dit echter geen extreme getallen, maar het laat zeker zien dat het bullish sentiment even verdwenen is.

De orderboeken van Binance

Als we Material Indicators mogen geloven, dan is er in de orderboeken van Binance, de grootste beurs ter wereld, momenteel ook een hoop onzekerheid te zien. Op dit moment zijn er veel biedingen rond de 22.000 dollar en verkooporders op de koers van 24.000 dollar, waardoor bitcoin waarschijnlijk nog even in die regionen blijft handelen.

“Het is waardevol om te zien dat hetzelfde blok aan biedingen dat de bitcoin koers de afgelopen weken opstuwde nu niet meer beweegt. De mogelijkheid bestaat dat die de koers straks omlaag trekt,” aldus Material Indicators.

Het lijkt er vooral op dat veel handelaren de komende week afwachten en willen zien wat de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank voor ons in petto hebben. Voor de Federal Reserve ligt de verwachting op een renteverhoging van 0,25 procent, terwijl de Europese Centrale Bank weleens met een verhoging van 0,50 procent op de proppen kan komen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.