Miljonairs springen op bitcoin, bijna 82 procent was in 2022 op zoek naar advies

472 totale weergaven

Ondanks het uitdagende jaar 2022 voor de industrie, was volgens een onderzoek van deVere Group ruim 82 procent van de miljonairs geïnteresseerd in bitcoin. Dit blijkt uit een poll die de investeringsfirma onder zijn clientèle organiseerde. Het gaat om miljonairs die een vermogen van tussen de 1,2 en 6,1 miljoen dollar aan assets bezitten.

Waar komt de interesse vandaan?

Normaal gesproken zijn dit soort investeerders wat conservatiever en vooral geïnteresseerd om hun vermogen te behouden. Nigel Green, de CEO en oprichter van deVere Group denkt wel te begrijpen waarom de miljonairs toekomst zien in bitcoin. Hij gelooft dat de interesse voortkomt uit de kerneigenschappen van bitcoin, namelijk dat het een digitale, wereldwijde, grenzeloze, decentrale en onveranderbare vorm van geld is.

De afgelopen jaren constateerde deVere Group al dat de interesse in bitcoin toenam. In een onderzoek uit 2020 bleek al dat 73 procent van de 700 ondervraagde rijkaards reeds in bitcoin investeerden of heel erg geïnteresseerd waren. In 2019 ging het nog om 68 procent van de rijkste klanten van het bedrijf. We zien dat percentage dus continu stijgen en dat lijkt ook te maken te hebben met het merk bitcoin, dat voor velen nu echt een blijvertje is.

Traditionele spelers uit de financiële industrie

Ook onder de traditionele financiële spelers ziet Green dat de interesse in bitcoin toeneemt. Denk bijvoorbeeld aan partijen als Fidelity, BlackRock en JPMorgan, die van alles ondernemen met bitcoin. Daarnaast bleek uit een onderzoek van PricewaterhouseCoopers dat ongeveer eenderde van de 89 traditionele hedgefondsen al bitcoin bezit.

Green is ervan overtuigd dat de interesse in bitcoin weer zal toenemen, omdat de winter van 2022 bijna ten einde is en de macro-economische omstandigheden langzaam positief worden. “Bitcoin is op weg om zijn beste januarimaand sinds 2013 neer te zetten. Op basis daarvan, plus het feit dat de inflatie terugvalt en het monetair beleid van centrale banken minder streng wordt, verwacht Green dat de interesse van de rijkaards in bitcoin weer zal toenemen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....