Melanion Capital lanceert Europa’s eerste Bitcoin ETF

869 totale weergaven

De Franse vermogensbeheerder Melanion Capital is klaar voor de lancering van de eerste gereguleerde bitcoin indexfonds. De ETF is de eerste op de Europese markt en zal de prijs van bitcoin nauwkeurig volgen. Dit geeft investeerders de kans om te investeren in bitcoin zonder daadwerkelijk de munten vast te moeten houden.

Melanion Capital

De ETF zal ook 30 aandelen van bitcoin mining bedrijven volgen, volgens Melanion is de prijs van het indexfonds voor 90% gecorreleerd aan de bitcoin prijs. De lancering van zulke beleggingsproducten zal de adoptie van digitale assets zoals bitcoin ten goede doen, zo is de verwachting.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Institutionele beleggers die eerst niet de mogelijkheid hadden om in bitcoin te investeren door wetgevingen en reguleringen, kunnen dat nu wel via een gereguleerde manier doen.

Volgens de Britse jurist Winston Penhall is dit het eerste crypto-gerelateerde investeringsproduct dat onder de Europese richtlijn Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities
(UCITS). Dit zijn beleggingsproducten die worden gezien als veilig en gereguleerd en die door heel Europa aangeboden mogen worden. Met name investeerders die weinig risico willen nemen, hebben een vraag naar gereguleerde beleggingen.

Effectenwet

De ETF is overigens niet het eerste beleggingsproduct dat de prijs van bitcoin nabootst, de ETP van Wisdom doet dit ook maar dan zonder dat het een effect (security) is. De reden hiervoor is omdat deze ETP niet voldoet aan de regels en vereisten van de UCITS.

De bitcoin ETF van Melanion zal worden verhandeld op de Euronext in Parijs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!