Meme coin crypto trend maakt comeback – welke crypto gaat stijgen na Shiba Inu en Dogecoin?

Komen de meme coins weer helemaal terug? Volgens sommigen is een nieuwe meme crypto trend aanstaande. Dit valt mogelijk nu al terug te zien in hernieuwd enthousiasme rondom de twee grote meme coins, Shiba Inu en Dogecoin. Welke crypto gaat stijgen, mochten SHIB en DOGE een bull run veroorzaken?

Shiba Inu Koers - Whales zorgen voor hoop

Kan Shiba Inu 1 euro waard worden? Tijdens de meme crypto trend van 2021 was het geen vreemde vraag om te stellen. De huidige koers van $0.00000730 zorgt er echter voor dat je met deze vraag slechts meewarig aangekeken wordt.

Toch zijn er de nodige zaken die investeerders enthousiast maken over de token die het al lange tijd niet zo goed doet. Ten eerste: over de afgelopen week werden eindelijk weer eens goede cijfers geschreven. De token steeg met 1,81%. Deze stijging valt toe te schrijven aan meerdere facetten die een verdere stijging op termijn niet onmogelijk maken.

Shibarium koers grafiek
Shibarium Koers grafiek, bron: Tradingview

Zo laat informatie van IntoTheBlock zien dat whales weer interesse hebben in de token. Het aantal transacties met een waarde van boven de $100.000 is sinds 11 september met 48% toegenomen. Deze transactietoename zorgt er ook voor dat er meer tokens geburnt worden: op 18 september steeg de burn rate met liefst 350%, volgens gegeven van ShibBurn.

Dan is er ook nog het geheel nieuwe Shibarium netwerk, dat in augustus live ging. Op de website ShibariumScan worden SHIB transacties nauwkeurig in kaart gebracht, evenals alle andere relevante informatie zoals het aantal aangesloten wallets. Afgelopen week sloten ruim 100.000 nieuwe wallets zich bij Shibarium aan, het totaal aantal komt nu uit op 1.246.767.

Daarom nogmaals de vraag: kan Shiba Inu 1 euro waard worden? Dit lijkt (nog steeds) heel onwaarschijnlijk: de hoogste koers ooit, op het absolute toppunt van de meme crypto trend, was $0,00009. Terug naar deze cijfers is zeker mogelijk (mede dankzij het nieuwe burn mechanisme dat voor deflatie moet zorgen), maar naar de $1?

Dogecoin koers - kan DOGE blaffen en bijten?

Net als de SHIB steeg ook de meer dan illustere Dogecoin deze week, met zo'n 1,8%. Voor de token betekende dit een eerste succesvolle week sinds tijden, wat als een teken kan worden opgevat dat er een voorzichtige meme crypto trend aanstaande is. De token trade nu op $0,0621.

dogecoin grafiek
De DOGEcoin steeg afgelopen week met 1,80%. Bron: Tradingview

De huidige RSI (43) geeft een neutraal trading signaal aan, maar hierbij moet worden aangetekend dat deze vrijwel de gehele week tussen de 30 en de 40 stond. Het momentum om te kopen is dus aan het toenemen. De MACD van −0.0010 geeft ook aan dat tijd om te kopen is. Investeren op het moment van lezen hoeft dus niet per se onverstandig te zijn (wel altijd eerst je eigen onderzoek doen).

Bovendien is DOGE in duel met Cardano voor plek 7 op de lijst van grootste crypto's op het gebied van market cap. Cardano (ADA) staat momenteel nog iets voor de DOGE, met een marktkapitalisatie van $8.877.750.465. De oude meme coin volgt echter op de voet, met $8.774.128.272. Het verschil in handelsvolume tussen Cardano ($90.947.398 in de laatste 24 uur) en Dogecoin ($185.414.208) zorgt er echter voor dat het een kwestie van tijd lijkt voordat DOGE aan ADA voorbij gaat.

Wanneer Elon Musk eindelijk besluit om zijn geliefde DOGE een betaalmiddel te maken op X, valt het te voorzien dat de token door het dak gaat. Een beslissing hierover is nog in nevelen gehuld, alhoewel al maandenlang de nodige geruchten de ronde doen.

Moet ik deze meme crypto kopen voordat de meme crypto trend losbarst?

Ondanks de positieve vooruitzichten die geschetst zijn in dit artikel, is het niet waarschijnlijk dat Dogecoin en Shiba Inu de toppers zullen worden van een nieuw altcoin season. Deze tokens zijn ooit als grap ontstaan, en de meeste grappen kunnen beter niet twee keer herhaald worden.

Bovendien zijn er de nodige mitsen en maren verbonden aan de groei van deze tokens. Zo kampt Dogecoin bijvoorbeeld met druk van regelgevers, zoals het New York Department of Financial Services. Ook van Shiba Inu is niet bekend hoe ver de stijging zal doorzetten, en hoeveel investeerders bereid zullen zijn een tweede keer bij deze token in te stappen. Daarbij komt ook het feit dat de enorme market cap van beide tokens een snelle groei minder waarschijnlijk maken.

Om je voor te bereiden op de nieuwe crypto trend, is het mogelijk verstandiger een token aan te schaffen die haar exchange listing nog moet maken. Enkele low cap gems staan te popelen om een waardige opvolger van de DOGE en de SHIB te worden.

Wall Street Memes - token haalde $25 miljoen op in presale

Omdat de Wall Street Memes token in haar presale fase een enorme community achter zich wist te scharen, kijken investeerders en analisten uit naar de exchange listing van de $WSM tokens. De verwachtingen zijn vooralsnog hooggespannen, velen denken dat deze token de nieuwe DOGE of PEPE kan worden.

De token zal haar debuut niet maken op kleine exchanges, maar verschijnt meteen op Tier1 exchanges. Dit heeft de token voor elkaar gekregen met dank aan duizenden investeerders, die in de presale tot nu toe al meer dan $25 miljoen hebben samengebracht. Een gigantisch bedrag voor een token die nog in de presale zit.

Het team achter de token heeft de tokenomics zo ingericht, dat deze een grote groep potentiële investeerders kan trekken. Zo zal dertig procent van het totale aantal tokens in de vorm van community rewards vergeven worden. Dit trekt niet alleen meme coiners aan, maar ook investeerders die op de langere termijn winst willen maken met hun investering.

Bovendien wordt de token mede gedragen door de Wall Street Bets beweging, de online community die in 2021 de GameStop en AMC rallies wist te veroorzaken. Het ligt in de lijn der verwachting dat zij ook met deze token de nodige mooie resultaten willen bijschrijven, en de capaciteit hebben om dit ook echt mogelijk te maken.

De $WSM presale sluit op 25 september. Wie nog mee wil doen, moet er dus op tijd bij zijn. Een token kost nu nog $0,0337, maar eenmaal op de exhanges kan deze waarde snel stijgen!

>>> Op naar de WSM Presale! <<<

Bitcoin BSC - Soft Cap komt snel dichterbij

Het onafhankelijke nieuwe crypto project Bitcoin BSC wil door de tokenomics van Bitcoin te spiegelen op het netwerk van Binance investeerders een optie voor de lange termijn geven.

Binance is de grootste crypto exchange. Door het gebruiken van de bijbehorende blockchain, de BNB Smart Chain, heeft deze nieuwe token de nodige voordelen. De BNB Smart Chain staat immers bekend vanwege de lage transactiekosten, grote mate van veiligheid en bovendien de razendsnelle afhandeling van transacties.

De Bitcoin BSC kan bovendien gebruikmaken van de aantrekkelijke stake-to-earn opties die het netwerk van Binance te bieden heeft. Om de Bitcoin zoveel mogelijk te spiegelen zijn er 21 miljoen tokens gemaakt, waarvan 69% via smart contracts aan stakers uitgekeerd zal worden.

De tokens zullen worden vrijgegeven via het Bitcoin Release Schedule, en voorzien dus in een periode van wel 120 jaar!

2% van het tokentotaal is voor liquiditeit gereserveerd, de overige 29% zal in de presale aangeboden worden. De soft cap van $4 miljoen komt steeds dichterbij: vandaag kon het team achter de BTC BSC bekend maken dat er al $3,4 miljoen is opgehaald.

FOMO zorgt ervoor dat de snelheid van de presale waarschijnlijk gaat versnellen, dus een slimme investeerder koopt de token nu het nog voor $0,99 per stuk kan. Betaal je met de Binance Coin, dan kan je nu al beginnen met staken.

>>> Naar de BTC BSC Presale <<<

Launchpad XYZ - Brug tussen Web2 en Web3

De $LPX token is de native token van het Launchpad XYZ platform. Dit interessante crypto project wil een soort startpagina worden voor alles wat met Web3 te maken heeft.

Zo zul je op Launchpad (via AI) op maat gesneden informatie krijgen over de nieuwste tokens, grote stijgers en dalers, play-to-earn games, een NFT marktplaats, DApps, het laatste nieuws en alle andere opties die Web3 te bieden heeft.

Voor wie nog niet zo thuis is in de wereld van Web3 zal Launchpad beschikken over een excellent educatief programma, dat stapsgewijs alles uitlegt wat je als beginnende trader moet weten. Dit gaat van vragen als 'wat is een crypto wallet? ' tot 'hoe wordt ik een betere investeerder?'. De hoop is dat door dit platform eindelijk een brug geslagen kan worden tussen Web2 en Web3.

Het platform heeft mede door dit programma en haar vele opties en mogelijkheden de potentie om een miljoenenpubliek te bereiken. Het spreekt voor zich dat de LPX token, die voor veel zaken op het platform gebruikt kan worden, mee zal stijgen met het succes van Launchpad XYZ.

Het is daarom niet onverstandig nu al tokens te kopen. Deze zijn in de presale te koop voor $0,0454 per stuk. Wanneer je nu investeert, krijg je bovendien een bonus van 16% extra - dit maakt investeren aantrekkelijk. Ook wachten je allerlei andere voordelen, zoals toegang tot de Telegram alpha call group.

>>> Naar de LPX presale <<<

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
cryptocurrencyDogecoin

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...