Meme coin PlayDoge Haalt $2,3 mln op in crypto presale – is dit de beste dog meme crypto investering?

2622 totale weergaven
PlayDoge - deze presale heeft 100x potentieel!

De populaire dog meme crypto PlayDoge (PLAY) heeft vorige week zijn presale gelanceerd, waarmee het op zijn eerste dag $ 200.000 ophaalde. Slechts iets meer dan een week later is de presale voorbij $ 2 miljoen gevlogen en heeft het tot zover al $ 2,3 miljoen opgehaald.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

 • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
 • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
 • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Het is duidelijk te zien dat de interesse in meme coins sinds begin dit jaar behoorlijk is gestegen. PlayDoge toont tot zover geen teken van stoppen en zou binnenkort meer waard kunnen worden dan de populaire Floki Inu (FLOKI).

PlayDoge combineert de iconische Doge meme met de nostalgische Tamagotchi, een trend uit de jaren 90 waar mensen voor hun eigen virtuele huisdier zorgde. De unieke twist met PlayDoge is dat je hierdoor geld kunt verdienen in de vorm van zijn native token, PLAY.

Om voor de lancering van deze crypto game al betrokken te raken met het project, is het mogelijk om vroegtijdig te investeren in PLAY. Tijdens deze crypto presale kun je deze token namelijk kopen voor $ 0,00503.

Maar met het huidige tempo waarop PlayDoge raakt uitverkocht, zal de prijs in 2 dagen tijd stijgen naar $ 0,00504. Door nu te investeren, heb je PLAY-tokens voor een nog lagere prijs, daarnaast kun je vroegtijdig tokens staken voor een huidige APY van 128%, waarmee je per week +2,45% op je investering krijgt.

https://twitter.com/PlayDogeGame/status/1798279146763907496

Meme crypto trend groeit verder nu we richting de zomer gaan

Meme coins lijken steeds populairder te worden nu de (crypto) zomer nadert. Zo blijkt uit gegevens van CoinMarketCap dat de website alleen in april al 138 nieuwe meme coins heeft gelist. En dan hebben we het nog niet over de meme coins die niet eens op CoinMarketCap terecht zijn gekomen!

De meme crypto trend laat geen tekenen van ophouden zien, al helemaal nu de meme coin sector vandaag met 4% is gestegen in waarde en 48% in trading volume. De meest indrukwekkende crypto stijger van deze week is Ben the Dog (BENDOG), die in een week tijd met 340% is gestegen en vandaag met 95%.

Maar bekende dog meme crypto’s zoals Dogecoin (-1,8%), Shiba Inu (-6,5%), Bonk (-12%) en dogwifhat (-11,2%) zijn deze week gedaald. Dit betekent waarschijnlijk dat de markt meer behoefte heeft aan kleinere en volatielere meme coins.

In het huidige klimaat, lijkt er veel interesse te zijn in opkomende crypto memes zoals PlayDoge, wat verder versterkt wordt door het tempo waarop de presale raakt uitverkocht.

PlayDoge als meme coin met een herbeleving van een oude trend

PlayDoge is in principe een meme coin, maar dat is lang niet alles, want het project zal een zeer belangrijke trend van de jaren 90 opnieuw tot leven wekken. Dit zou tevens niet de eerste remake zijn die een groot succes kan worden, er is namelijk een grote markt voor remakes van oude games.

2023 was namelijk een gouden jaar voor remakes van oude games, maar zelfs voor dat jaar zagen we dat de verkoopcijfers voor grote remakes tussen 2018 en 2020 verdubbelden.

Hoewel we in 2022 een ruwe crypto winter mee hebben gemaakt, werd er vorig jaar weer massaal geïnvesteerd in crypto games en metaverse projecten, die in 2023 een omzet van $ 2,9 miljard bereikten.

Met dit in gedachten, zou PlayDoge zomaar de volgende grote ‘success story’ kunnen worden. Door te lanceren als meme coin, met deze extra vorm van utility, heeft het project veel potentie om in een korte tijd viraal te gaan.

Voeg daarbij een Play-to-Earn gaming element aan toe en je hebt haast een perfect recept voor een succesvol crypto project. Hierdoor is het niet gek dat grote projecten, zoals 99Bitcoins, PlayDoge zien als een van de meest veelbelovende crypto memes van deze tijd.

Je kunt geen Play-to-Earn spellen zonder ‘PLAY’

Meme coins kunnen extra aandacht krijgen als ze een goede naam of ticker gebruiken. En wat is een betere ticker voor een Play-to-Earn coin dan ‘PLAY’? De PLAY-token kan niet alleen verkocht worden voor geld, je kunt de token ook terugstoppen in het spel en/of staken om nog meer tokens te verdienen.

PlayDoge doet inspiratie op uit Tamagotchi uit de jaren 90, waardoor gebruikers geld kunnen verdienen door hun virtuele huisdier te verzorgen en mee te nemen in arcade games. Daarnaast kun je extra PLAY verdienen als je op het scorebord komt te staan tussen andere topspelers.

Je kunt PLAY op de volgende manieren gebruiken:

 • Je kunt PLAY inwisselen voor andere cryptocurrency’s, zoals BNB, die je dan bij een exchange kunt verkopen voor geld.
 • PLAY kan in het spel worden gebruikt om je huisdier te verbeteren en te voorzien van cosmetische upgrades.
 • Door PLAY te staken, kun je passief extra tokens verdienen door je tokens tijdelijk vast te zetten in een staking pool.

Met meerdere manieren om de token te gebruiken, kan er een gezonde dynamiek ontstaan tussen vraag en aanbod, waardoor de waarde van PLAY met de tijd kan stijgen.

En door de nostalgie van Tamagotchi te combineren met de huidige dog meme crypto trend, is PlayDoge een van de beste crypto’s om vandaag in te investeren.

Wees er op tijd bij door mee te doen aan de crypto presale

De mobiele applicatie van PlayDoge is momenteel nog in ontwikkeling, op hetzelfde moment wordt PLAY aan vroege investeerders verkocht in de presale. De komende weken zullen er updates komen over de ontwikkeling van de app, wat kan zorgen voor een grote influx van kapitaal.

Daarom zou nu een goed moment zijn om te investeren in de presale, nu deze nog in een van zijn eerste fases verkeert.

Van de totale 9,4 miljard PLAY-tokens, is 50% te koop tijdens de presale en zal 6% of 564 miljoen tokens worden gebruikt voor staking beloningen.

Wat ook interessant is, is het feit dat PLAY een token op de Binance Smart Chain is, waardoor het meer aandacht zou kunnen krijgen van Binance, de grootste crypto exchange met een marktaandeel van 49% in maart 2024.

Een Binance listing is voor meme coins een van de ultieme doelen en kan zorgen voor veel blootstelling, dit zou PLAY kunnen helpen om x10 of zelfs x100 te gaan vergeleken met de huidige prijs.

De Binance Smart chain is niet alleen onderdeel van Binance, maar biedt ook voordelen tegenover Ethereum, waaronder veel lagere transactiekosten.

Een belangrijk voordeel van PlayDoge zelf is dat het een veiligere meme coin is, dankzij het feit dat het project een audit heeft gedaan voor zijn smart contract.

Je kunt deelnemen aan de crypto presale door je wallet te verbinden en BNB, ETH of USDT in te wisselen voor PLAY-tokens. Het is bij PlayDoge ook mogelijk om direct crypto te kopen met je creditcard.

Lees meer over PlayDoge in de whitepaper van het project en blijf op de hoogte van het laatste nieuws door het project te volgen op X (Twitter) of deel te nemen aan de Telegram groep.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

 • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
 • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
 • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
crypto gamesPlayplaydoge

  Door: Bart Klammer

  Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...