Meme crypto trend maakt comeback – 3 nieuwe crypto’s met potentie de volgende DOGE of SHIB te worden

Niemand had ooit verwacht dat meme coins een stabielere crypto investering konden zijn dan `Bitcoin, maar Dogecoin lijkt te bewijzen dat dit mogelijk is met zijn recente koers stabiliteit. Is dit het teken dat de meme crypto trend een comeback maakt?

Dogecoin stabieler dan Bitcoin?

De volatiliteit waar Dogecoin (DOGE) zo bekend om staat is in de afgelopen weken zo ver afgenomen dat het nu een stabielere crypto lijkt te zijn dan de grote leider van de crypto markt, Bitcoin. De 30-daagse volatiliteit van DOGE was 30%, duidelijk lager dan de 35% van Bitcoin.

BTC vs DOGE
BTC vs DOGE - Bron: CoinMarketCap

Dit is verrassend te noemen aangezien DOGE historisch gezien een stuk volatieler is geweest dan BTC. Dit is ook de reden dat Bitcoin 50% van de crypto markt in handen heeft terwijl Dogecoin nog altijd wordt gezien als een niet serieus crypto project.

Helaas kan de nieuwe status van Dogecoin als stabiele crypto niet meteen gezien worden als een positieve ontwikkeling van Dogecoin. Alles lijkt er op te wijzen dat deze stabiliteit voortkomt uit een gebrek aan interesse in Dogecoin en andere alternatieve cryptocurrencies.

Toch lijkt het niet allemaal negatief voor Dogecoin en andere meme coins. Steeds meer analisten geloven dat de meme crypto trend binnenkort een comeback gaat maken. Hieronder leggen we uit waarom.

Meme cryptos maken comeback

shib koers grafiek
Shiba Inu Koers Grafiek - Bron: CoinMarketCap

Het meme coin genre zit duidelijk niet stil en de interesse in deze markt lijkt opnieuw aan te wakkeren. Shiba Inu was gisteren in staat om met meer dan 4% te stijgen en ook Pepe was onlangs in staat om zijn weerstandsniveaus uit te dagen met een stijging van meer dan 15%. De nieuwe interesse in meme coins maakt ook van alles mogelijk voor Dogecoin.

Ondanks dat het huidige momentum van Dogecoin niet heel positief is, geloven analisten dat whales hier weleens een grote verandering in aan kunnen brengen. Waar grote cryptos sinds het begin van dit jaar aanzienlijk zijn gestegen (Bitcoin +60%, Ethereum +32%) moest Dogecoin een daling van bijna 12% accepteren. Ondanks deze initiële stijging is de koers nu dus gestagneerd en zijn DOGE tokens relatief te koop aan te schaffen.

Met de toenemende hype in de meme coin markt is de kans zeer aanwezig dat whales ervoor kiezen om DOGE tokens tegen de relatief goedkope prijs van dit moment aan te schaffen. Historisch gezien zijn het ook de whales die grote koers veranderingen tot stand kunnen brengen. Op het moment dat het aantal grote aankopen toeneemt, kan Dogecoin gemakkelijk in staat zijn om zijn stagnatie om te zetten in een stijging richting de weerstand bij $0,08. De enige aantekening hierbij gemaakt moet worden is dat er een groot aantal strategische crypto traders zijn die een verkoop order hebben geplaatst om 153 miljoen DOGE te verkopen op het moment dat de koers met 20% stijgt en de $0,075 behaalt. Dit kan deze stijging aanzienlijk vertragen.

Pepe staat op vooravond bullish breakout

Waar Dogecoin mogelijk in de buurt komt van een aanzienlijke rally lijkt ook Pepe te hopen op een significante opwaartse correctie. De koers wist in de nacht van 22 op 23 september al met meer dan 15% te stijgen, maar moest daarna wel een correctie accepteren. Met een neutrale RSI, een MACD histogram dat een koopsignaal afgeeft en de toenemende interesse in de meme coin markt lijkt ook Pepe zich weleens aan de vooravond van een bullish breakout te staan.

Nu de grote meme coins zich lijken voor te bereiden op aanzienlijke rallies, zijn het de nieuwere meme coins die hier ook van kunnen profiteren. Waar bestaande meme coins zoals Dogecoin en Shiba Inu minder ruimte hebben om te stijgen vanwege hun al grote market cap, zijn nieuwere tokens en vooral presale tokens die nog niet gelist zijn in staat om gigantische stijgingen door te maken. Hieronder bespreken we daarom drie nieuwe cryptos die die potentie hebben om de volgende SHIB of DOGE te worden.

Wall Street Memes (WSM)

Wall Street Memes is een community aan particuliere investeerders die al behoorlijk wat aandacht heeft weten te winnen vanwege hun acties in de aandelen markt. Deze particuliere investeerders waren eerder al verantwoordelijk voor de aandelen gekte rondom GameStop en AMC en deze energie proberen ze nu te monetiseren in de vorm van een meme token; $WSM.

De WSM token presale werd al snel een succes en heeft na een aantal maanden al meer dan $25 miljoen weten op te halen. Het is echter geen verrassing dat deze token al zo snel een succes werd aangezien het kan vertrouwen op een community van meer dan 1 miljoen leden. Dit is dan ook de reden waarom experts verwachten dat de token hard kan gaan stijgen als het binnen 3 dagen gelist gaat worden op een tier-1 exchange.

Naast een grote community kan de WSM token ook vertrouwen op een ontwikkelingsteam met de nodige ervaring in de wereld van cryptocurrencies. Het team was eerder namelijk al verantwoordelijk voor de succesvolle Wall Street Bulls NFT collectie die in korte tijd uitverkocht raakte en $2,5 miljoen opbracht. Daarnaast heeft dit team eerder dit jaar ook nog de Wall Street Ordinals collectie gelanceerd op de Bitcoin blockchain.

Investeerders die in willen stappen bij de presale van WSM zullen er snel bij moeten zijn. De presale loopt in iets meer dan 1 dag af en dit is daarom een van de laatste kansen om $WSM tokens te kopen voor de prijs van $0,0337. Tokens zijn te koop via ETH, USDT en creditcard.

Bezoek Wall Street Memes Hier

Meme Kombat (MK)

Meme Kombat is een nieuwe Stake 2 Earn meme coin met unieke utility. Op het Meme Kombat platform is een speciale Battle Arena ontwikkeld via blockchain technologie. In deze Battle Arena vinden battles plaats waar verschillende meme personages het tegen elkaar opnemen.

Investeerders zijn in staat om te wedden op deze battles en hierdoor kunnen ze op een leuke manier een extra inkomen verdienen. De verdiende MK tokens kunnen later weer verkocht worden bij een exchange.

Naast de Battle Arena beschikt het platform ook over een zeer winstgevend Stake 2 Earn mechanisme. Ondanks dat de presale van deze token nog live is kunnen investeerders nu al hun tokens vastzetten. Op dit moment kunnen stakers profiteren van een jaarlijks rente percentage van 112%.

50% van de token voorraad wordt verkocht tijdens de presale en dat betekent dat er in totaal 6 miljoen tokens worden verkocht tegen de prijs van $1,00. MK tokens kunnen aangeschaft worden via BNB, ETH en USFT.

Bezoek Meme Kombat Presale Hier

Bitcoin BSC (BTCBSC)

Bitcoin BSC is een gloednieuw alternatief voor bitcoin en wist in een week tijd al meer dan $4,7 miljoen op te halen in zijn presale. Dit succes is te danken aan het feit dat Bitcoin BSC zijn best doet om de originele Bitcoin te innoveren.

Hier is hiertoe in staat doordat het zijn native BTCBSC token heeft ontwikkeld op de BNB Smart Chain. Hierdoor kan het goedkopere en snellere transacties aanbieden dan Bitcoin. Daarnaast wist het een staking mechanisme te ontwikkelen waardoor houders van de BTCBSC token in staat zijn om een passief inkomen te genereren, een van de grootste gebreken van de originele Bitcoin.

Bitcoin BSC presale

Houders van de BTCBSC token kunnen deze token dus staken in ruil voor beloningen. De presale van deze token is nog aan de gang, maar houders zijn toch al in hun staat om hun tokens vast te zetten. Alle staking data is live te zien op het staking dashboard van Bitcoin BSC. In totaal zijn er al meer dan 2,3 miljoen tokens vastgezet tegen een jaarlijks rente percentage van 110%.

De presale van Bitcoin BSC komt snel in de buurt van zijn maximum van $6,063 miljoen. Op het moment dat dit getal bereikt is komt de presale ten einde en gaat de BTCBSC token gelist worden op exchanges. Tokens kosten op dit moment $0,99 en zijn te koop via BNB, ETH en USDT.

Bezoek Bitcoin BSC Presale Hier

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDogecoin

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...