‘Mensen met laag salaris zeggen baan op vanwege cryptowinsten’

1030 totale weergaven

Het gaat goed met bitcoin en dat betekent over het algemeen ook dat altcoins door het dak gaan. We zijn bij Bitcoin Magazine uiteraard geen grote fans van altcoins, maar we kunnen niet ontkennen dat er geld in te verdienen valt.

Zo blijkt ook uit een onderzoek van analysebedrijf Civic Science waarin 4 procent van de 6.741 respondenten hun baan heeft opgezegd vanwege het bereiken van financiële vrijheid door het investeren in crypto’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miljonairs met laagbetaalde banen

Verder blijkt uit het onderzoek van Civic Science dat het vooral mensen met een relatief laag salaris waren die hun banen opzegden vanwege hun cryptowinsten. Bijna twee derde van de pensionado’s had een salaris van minder dan 50.000 dollar per jaar.

27 procent daarvan verdiende minder dan 25.000 dollar per jaar, terwijl 37 procent daarvan een inkomen van tussen de 25.000 en 50.000 kon overleggen.

Al moeten we de resultaten van Civic met een korreltje zout nemen. Het is bijna onvoorstelbaar dat 4 procent van de bevolking in de Verenigde Staten zijn baan heeft opgezegd vanwege enorme winsten op de cryptomarkt.

Miljardair Mark Cuban is in ieder geval ondersteboven van de cijfers: “Wow 4% van de Amerikanen hebben hun banen opgezegd vanwege cryptowinsten en het merendeel verdiende minder dan 50k. Nu weten we waarom zoveel mensen hun laagbetaalde banen opzeggen.”

Het is bijzonder om te zien dat Cuban de resultaten van het onderzoek zo serieus neemt. Als dit daadwerkelijk het geval was, dan hadden we er al veel meer over gehoord.

28% Amerikanen ziet bitcoin als investering voor lange termijn

Uit een ander onderzoek van Civic met 17.699 respondenten dat gehouden is tussen 17 juni 2021 en 27 oktober 2021 kwam naar voren dat 28 procent van de Amerikanen bitcoin ziet als een investering voor de lange termijn.

23 procent van de respondenten ziet het als een korte termijn investering en dus een manier om snel rijk te worden. Terwijl 16 procent van de respondenten “crypto” enkel ziet als een betaalmiddel voor eenvoudige, snelle en veilige transacties.

Dat laatste doet weer enigszins twijfelen aan de validiteit van het onderzoek. Gezien het lastig denkbaar is dat mensen bitcoin met de huidige staat van de technologie en adoptie vooral als een goed betaalmiddel zien.

11 procent van de respondenten in het onderzoek ziet bitcoin als een verzekering tegen de zwakke economie en 12 procent als een manier om onafhankelijk van de overheid te zijn.

Twee antwoorden die we ook niet volledig los van elkaar kunnen trekken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....