Burgemeester van Miami wil volgende salaris 100% in bitcoin

De burgemeester van Miami wil zijn volgende salaris uitbetaald krijgen in bitcoin. Francis Suarez vraag via Twitter om hulp om het '100% in bitcoin' te ontvangen.

Het gaat waarschijnlijk om een relatief klein bedrag. Het salaris voor de burgemeester ligt op $97.000 per jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Suarez is een van de politici in de Verenigde Staten die vol inzet op bitcoin in zijn communicatie. Hij spreekt regelmatig over bitcoin en wil van Miami een hotspot voor de crypto-industrie maken. In Miami wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een plan om ambtenaren te betalen in bitcoin.

Bitcoin in Amerika

Bitcoin en de Verenigde Staten hebben een bijzonder relatie. Het idee achter bitcoin werd 13 jaar geleden gepubliceerd door Satoshi Nakamoto. Het moest een tegengif worden tegen het monetaire beleid van centrale banken. Geld op basis van code, niet op basis van beleid van bankiers.

In Amerika is de industrie rondom bitcoin flink aan het groeien. Beurzen, miners en andere soorten bitcoinbedrijven vestigen zich bij de vleet in de verschillende staten van Amerika. Ondernemers en particulieren lijken maar wat graag mee te doen.

Aan de andere kant van het spectrum hebben we de Amerikaanse dollar. Of beter gezegd: partijen die momenteel profiteren van de manier waarop de dollar en het geldsysteem werken.

Het originele idee achter bitcoin is een nieuw soort geld dat valuta als de dollar (of euro) overbodig maakt als wereldmunten. Mocht dat lukken dan verliet Amerika een van hun belangrijkste 'wapens' op geopolitiek niveau.

Het is ook hier een strijd tussen het nieuwe (geld) en het oude (geld). Sommige politici gebruiken bitcoin in hun campagnes en communicatie in hun voordeel, andere beleidsmakers geven juist flink tegengas.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmiami

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...