3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoinbezitters blijven inslaan

Het zijn niet alleen de whales die gulzig zijn met het accumuleren van bitcoin.

Ook entiteiten met tussen de 1 en 10 bitcoin ("crabs"), hebben hevig ingeslagen, blijkt uit cijfers die Dylan LeClair deelt.

Deze entiteiten bezitten samen nu ruim 1,6 miljoen BTC, ook een all-time high.

bron: Glassnode

2. Meer whale-activiteit

Tegelijkertijd maken een aantal on-chainanalisten ook melding van meer activiteit van entiteiten met 1.000 bitcoin of meer, zogenaamde "whales".

Sam Rule ziet het volgende:

  • 81,56% van alle on-chain volume is toe te schrijven aan transacties van 1 miljoen dollar of meer
  • 61,7% van alle on-chain volume is toe te schrijven aan transacties van 10 miljoen dollar of meer

Jan Wuestengeld haakt daarop in en zegt:

  • het aandeel van whales op de bitcoin blockchain neemt toe afgaande op transactievolume
  • het volume bij beurzen (fund flow ratio) is echter relatief laag in vergelijk met het totale volume on-chain. Dat impliceert dat deze whales voornamelijk via over-the counterdeals hun bitcoin kopen. Dat zijn transacties buiten beurzen om via gespecialiseerde handelsdesks.

3. Afwijking tussen prijscorrectie en afnemende bitcoinvoorraad bij beurzen

Deze analist ziet op basis van CryptoQuant een afwijking tussen de recente prijsactie (correctie richting $61.000) en de geslonken bitcoinvoorraad bij beurzen.

De logica is namelijk. De bitcoinprijs wordt op exchanges bepaald door middel van vraag en aanbod. Zodra het aanbod afneemt, is dat - vroeg of laat - een signaal dat de prijs kán stijgen.

Dit is echter niet gebeurd. De komende weken en maanden zullen we de balans van BTC bij beurzen nauwgezet blijven volgen.

3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs
bron: CryptoQuant

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...