Mercado Bitcoin, de grootste cryptobeurs van Brazilië, krijgt vergunning van centrale bank

Mercado Bitcoin, de grootste cryptobeurs van Brazilië, heeft een vergunning gekregen van de centrale bank. De lokale krant Valor Economico meldt dat het gaat om een vergunning als “payment institution”.

Vergunning 

Het bedrijf is nu bevoegd als betaalinstelling de lokale markt te betreden, onder de status van “uitgever van elektronisch geld”.

Roberto Dagnoni, CEO van Mercado Bitcoin, vertelt in een verklaring:

“De goedkeuring van de centrale bank is een belangrijke stap, omdat het ons in staat stelt om door te gaan met de uitbreiding van onze bedrijfsplannen om onze klanten een nog completere ervaring te bieden”

Mercado Bitcoin is de eigenaar van MB Pay. In totaal hebben ze vier miljoen gebruikers die hier cryptocurrency’s kunnen kopen. Het is een digitale rekening waar je naast bitcoin ook voor DeFi, staking en dat soort web3-diensten terecht kunt.

Dagnoni vertelt dat zijn exchange van plan is om financiële diensten aan te bieden die cryptovaluta en de traditionele financiële markt dichter bij elkaar brengen. Zo wil Mercado Bitcoin de komende maanden een crypto-betaalkaart lanceren.

In Nederland zegt de naam van het bedrijf niet veel, maar in Latijns-Amerika is het een grote speler in de cryptomarkt. Coinbase had enkele maanden geleden interesse in een overname van moederbedrijf 2TM. Ondanks dat de deal niet door ging, dwaalden er bedragen rond van om en nabij de $2,2 miljard.

Wel had het bedrijf last van de cryptowinter en moesten ze 15% van het personeel ontslaan. Twee maanden ervoor breidde het nog uit naar Mexico.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië