Mercado Bitcoin ontslaat 15% van personeel

956 totale weergaven

Mercado Bitcoin heeft een deel van zijn personeel ontslagen. Een van de grootste Braziliaanse cryptobeurzen heeft te maken met de gevolgen van de cryptowinter en de wereldwijde economische onzekerheid.

Ontslagronde

De exchange ontsloeg op de eerste dag van deze maand 15% van zijn werknemers. Het is alweer de tweede ontslagronde van het bedrijf in drie maanden tijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mercado Bitcoin is niet bekend bij de Nederlandse particulier, maar in Zuid-Amerika is dat wel anders. De beurs stond op de wishlist van Coinbase, dat maar liefst $2 miljard wilde betalen voor een overname. Naar verluidt hebben ze meer dan 3 miljoen klanten.

Het besluit van de ontslagronde is van de maatregelen die 2TM, de holding achter de beurs heeft genomen.

In een verklaring uit het bedrijf kritiek op de Braziliaanse regering wat betreft de regulering van cryptovaluta. Volgens hen is de focus nu te veel op de aanstaande verkiezingen komen te liggen en is de discussie over de bitcoinwet naar de achtergrond verdwenen.

“De tegenspoed in de economie gaat door, en de concurrentiepositie blijft verslechteren (…) zonder de goedkeuring van het wettelijke kader voor cryptoassets.”

Afschalen

In juni ontsloeg Mercado Bitcoin ook al 90 werknemers. Destijds verklaarde het bedrijf dat deze stap deel uitmaakte van een reeks “aanpassingen” die verder gingen dan alleen het verlagen van hun bedrijfskosten.

Bij beide ontslagrondes krijgen de ex-werknemers een voordeelpakket wat zou moeten helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan en dingen zoals de ziektekostenverzekering.

Ook bij concurrenten Bitso en Buenbit is het personeelsbestand teruggeschroefd. In de internationale wereld idem dito: Coinbase stopte met de vacature-procedures terwijl Gemini, Crypto.com, Blockchain.com en Bitpanda zomaar een paar namen zijn waar ook werknemers de laan uit werden gestuurd.

Sinds juli 2021 is Mercado Bitcoin officieel een unicorn toen het $200 miljoen aan investeringen ophaalde bij Softbank. Dat betekent dat het bedrijf gewaardeerd is op meer dan $1 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd