Meta stopt met cryptowallet Novi

Aan de cryptowallet van Meta, voorheen bekend als Facebook, komt een eind. Het gaat om de app genaamd Novi en vanaf september zal deze stoppen te bestaan.

Novi komt ten einde 

De aankondiging volgt een paar dagen nadat Mark Zuckerberg Meta Pay aankondigde. Novi was de eerste kennismaking die (het destijds genoemde) Facebook met cryptovaluta had. Het ging om een pilotproject.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De website van de wallet is vernieuwd en het informeert gebruikers dat het platform en de pilot op 1 september ten einde komt.

Daarmee wordt een acht maanden durend testproject gestopt. Er deden gebruikers uit de Verenigde Staten en Guatemala aan mee. Vroeger heette de app nog Calibra.

Meta stopt met cryptowallet Novi

Deze testers worden nu gevraagd om het resterende geld van hun Novi-wallet af te halen en naar hun gekoppelde bankrekeningen te sturen. De gebruikers uit Guatemala kunnen hun tegoeden ook in contant geld opnemen op een speciaal uitgekozen plek in Guatemala-Stad.

Mochten mensen nog informatie willen downloaden, dan moet dat ook vóór de sluitingsdatum. Denk aan records van transacties of andere dingen die ze op hun account deden.

Vanaf 1 september kan men niet meer inloggen op de wallet. Stortingen naar de wallet wordt vanaf 21 juli ook stopgezet.

Diem, Libra en Facebook

Het einde van de Novi-pilot volgt zo’n vijf maanden nadat Meta haar stablecoinproject Diem verkocht aan Silvergate Bank. Diem, voorheen bekend als Libra, had de stablecoin moeten zijn van het Meta-ecosysteem.

Regeldruk in de Verenigde Staten leidde ertoe dat Meta het intellectuele eigendom van Diem verkocht. Ook zien ze nu geen heil in de insteek van Novi. Omdat Diem faalde, gebruikten ze voor een poosje de stablecoin Pax Dollar (USDP). Ze werken samen met Coinbase als custodial voor de tegoeden.

Meta-oprichter Mark Zuckerberg heeft al wel nieuwe plannen. Op 22 juni deelde hij op zijn Facebook-profiel de stap van Facebook Pay naar Meta Pay mede aan zijn volgers. De features blijven grotendeels ongewijzigd, afgezien van de introductie van een digitale wallet voor de metaverse.

Volgens de topman is dit een functie “waarmee je veilig je identiteit kunt beheren, wat je bezit en hoe je betaalt.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFacebookMeta