Voormalige Facebook-baas start bitcoinbedrijf, Lightspark

David
Marcus, de voormalige Facebook lead op het gebied van crypto’s, stapt in de bitcoinwereld. Enkele bekende investeringshuizen zoals a16z Crypto en Paradigm stappen in Lightsprak, een bitcoin lightning start-up.

Lightspark

Lightspark heet het bedrijf en ze gaan backend-infrastructuur bouwen voor bedrijven en ontwikkelaars die transacties willen uitvoeren op het Lightning netwerk. Naar eigen zeggen komt Lightspark niet met een eigen stablecoin of token op de proppen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeerders zoals a16z Crypto, Paradigm, Coatue en Matrix Partners, namen die vooral geld steken in crypto’s en DeFi, zien hier toch blijkbaar ook brood in, want ze geven Marcus geld om deze start-up uit te bouwen. Voordat Marcus de trekker was van het stablecoinproject Diem (voorheen Libra) van Meta (voorheen Facebook), was hij een potential bij PayPal.

Diem heeft echter onder druk van regulering moeten stoppen en de activa daarvan zijn verkocht aan Silvergate, een bank die diverse bitcoinbeurzen van liquiditeit voorziet.

Lightning is de meest bekende schaalbaarheidsoplossing (laag 2) bovenop de settlementlaag van bitcoin (laag 1). Betalingen zijn sneller en goedkoper. Beurzen zoals Bitfinex en Kraken maken er gebruik van om transacties te verwerken. Duizenden transacties per seconde is geen enkel probleem.

Sriram Krishnan van a16z licht aan The Block Crypto toe: ‘We willen meer over het Lightning
Network leren en samenwerken met de community. We zijn altijd aanhangers geweest van
de unieke geschiedenis en rol van Bitcoin in crypto. We hebben een team gezocht
om bovenop Bitcoin te bouwen en geloven dat David Marcus en het Lightspark-team meer innovatie naar lightning en bitcoin kunnen brengen’.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...