Meta wordt geconfronteerd met rechtszaak van Australische miljardair Andrew Forrest over zwendeladvertenties

1971 totale weergaven

Een Amerikaanse rechter heeft de Australische mijnbouwmagnaat Andrew Forrest toestemming gegeven om door te gaan met zijn rechtszaak tegen Meta Platforms, waarin hij beweert dat het bedrijf nalatig is geweest in het toestaan van zwendeladvertenties op Facebook die zijn beeltenis gebruikten.

Forrest’s juridische strijd tegen Meta

Een Amerikaanse districtsrechter in San Jose, Californië, heeft bepaald dat Andrew Forrest mag proberen om de nalatigheid van Meta te bewijzen bij het toestaan van zwendeladvertenties op Facebook. Forrest beweert dat deze advertenties zijn naam en gelijkenis gebruikten om frauduleuze cryptocurrency-schema’s te promoten.

Meta’s verdediging afgewezen

Meta’s poging om de rechtszaak te verwerpen onder Sectie 230 van de Communications Decency Act, die uitgevers van inhoud van derden beschermt, werd verworpen.

De rechter oordeelde dat Forrest’s claims een feitelijk geschil opleverden met betrekking tot Meta’s rol in het maken en verspreiden van de advertenties.

Beweringen van verduistering van Meta

Forrest beweert dat Meta meer profiteerde van advertenties die zijn beeltenis gebruikten, waarvan hij beweert dat het bedrijf ze niet tegenhield ondanks dat het wist dat ze frauduleus waren.

Hij beweert ook dat Meta’s advertentiesystemen een actieve rol speelden in het maken en verspreiden van deze misleidende advertenties.

Eerdere juridische uitdagingen en strafrechtelijke vervolging

In Australië hebben aanklagers geweigerd om strafrechtelijke vervolging tegen Meta in te stellen vanwege onvoldoende bewijs. De huidige civiele zaak in de VS is echter een belangrijke ontwikkeling in het aansprakelijk stellen van sociale mediabedrijven voor hun advertentiepraktijken.

Implicaties voor advertenties in sociale media

Deze rechtszaak benadrukt de aanhoudende bezorgdheid over de verantwoordelijkheid van sociale mediaplatforms bij het reguleren van de inhoud en advertenties die zij hosten.

De juridische overwinning van Forrest zou een precedent kunnen scheppen voor toekomstige zaken met betrekking tot online zwendel en frauduleuze advertenties.

Samenvatting

Deze juridische strijd benadrukt de noodzaak van strengere controles en verantwoording in advertenties op sociale media. Als Forrest verder gaat met zijn rechtszaak, kan de zaak verstrekkende gevolgen hebben voor de manier waarop platforms zoals Facebook de advertenties die aan hun gebruikers worden getoond, beheren en controleren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....