Metaplanet krijgt lening van $6,8 miljoen om Bitcoin-reserves te vergroten

151 totale weergaven

De Japanse investeringsfirma Metaplanet heeft een lening van $6,8 miljoen afgesloten bij MMXX Ventures om zijn Bitcoin-holdings uit te breiden, waarmee het zijn agressieve strategie voortzet om Bitcoin te gebruiken voor groei op de lange termijn.

Metaplanet krijgt lening voor Bitcoin-overname

De Japanse investeringsfirma Metaplanet heeft een lening van $6,8 miljoen (1 miljard yen) afgesloten bij MMXX Ventures, een aandeelhouder van het bedrijf, om zijn Bitcoin-holdings te vergroten. De lening, met een jaarlijkse rente van 0,1%, wordt na zes maanden in één keer terugbetaald, vanaf 8 augustus 2024.

Details van de leenovereenkomst

Volgens de overeenkomst zal het volledige bedrag van de lening worden gebruikt om ongeveer 118,5 Bitcoins te kopen tegen de huidige marktprijzen. Deze stap volgt op de aankondiging van Metaplanet om $70 miljoen op te halen door middel van een claimemissie, waarbij een aanzienlijk deel bestemd is voor Bitcoin-investeringen.

Strategische verschuiving naar Bitcoin

De strategie van Metaplanet sluit aan bij soortgelijke stappen van bedrijven als MicroStrategy, die Bitcoin willen gebruiken als hedge tegen de stijgende schuld van Japan en de verzwakkende yen. Op de Bitcoin 2024 conferentie eind juli benadrukte CEO Simon Gerovich het belang van Bitcoin als een belangrijke troef om de langetermijnvooruitzichten van het bedrijf te verbeteren.

Invloed op de financiële gezondheid van Metaplanet

Tot nu toe heeft Metaplanet 246 Bitcoins ter waarde van $13,95 miljoen verworven via zeven afzonderlijke aankopen. Ondanks een waardedaling van 12% sinds de eerste Bitcoin-investering op 23 april, is de aandelenkoers van het bedrijf sinds de aankondiging van de Bitcoin-strategie op 9 april met 290% gestegen en staat nu op $4,39 (643 yen).

De koers is echter gedaald van de hoogste koers van $20,50 (3.000 yen) die op 24 juli werd genoteerd, deels door de daling van Bitcoin met 10% tijdens “Black Monday” op 5 augustus.

Vergelijking met de strategie van MicroStrategy

De manier waarop Metaplanet Bitcoin accumuleert, doet denken aan de strategie van MicroStrategy, dat al meer dan vier jaar Bitcoin verwerft en meer dan 226.000 BTC bezit.

Deze strategie heeft de aandelenkoers van MicroStrategy aanzienlijk gestimuleerd en positioneert het bedrijf als leider op het gebied van zakelijke Bitcoin-aandelen. Op dezelfde manier is Metaplanet’s agressieve aankoop van Bitcoin gericht op het verbeteren van de financiële stabiliteit en bedrijfswaarde.

Door leningen aan te gaan en aandelen uit te geven om Bitcoin te kopen, laat Metaplanet zien dat het zich inzet om het potentieel van digitale activa te benutten voor groei en stabiliteit op de lange termijn.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....