MEV Sandwich Bot verdient $30 miljoen van Solana-gebruikers in twee maanden

3018 totale weergaven

De MEV sandwichbot “arsc” exploiteerde Solana-gebruikers en genereerde $ 30 miljoen in slechts twee maanden. Lees hoe het werkte en wat de impact was op het Solana-netwerk.

MEV-bot verzamelt $ 30 miljoen

De MEV sandwich bot “arsc” heeft de afgelopen twee maanden ongeveer $ 30 miljoen van Solana-gebruikers gegenereerd via MEV-aanvallen. Bij deze aanvallen worden transacties rond de transactie van een slachtoffer geplaatst om de prijzen te manipuleren en winst te maken.

De bot koopt de tokens van het slachtoffer tegen een lagere prijs en verkoopt ze tegen een hogere prijs binnen hetzelfde blok.

Botoperaties en portefeuilleanalyse

Op 15 juni belichtte Ben Coverston, oprichter van MRGN Research, de acties van de bot. De bot opereert voornamelijk vanuit de portemonnee “9973h…zyWp6,” die gebruikt wordt voor koude opslag en momenteel meer dan $ 19 miljoen bevat.

Dit omvat $ 17 miljoen aan Solana tokens en $ 1,1 miljoen aan USD Coin. Kleinere hoeveelheden gewikkelde-SOL, Cringe Coin en Kabosu zijn ook aanwezig.

Een andere portemonnee, “Ai4zq…VXKKT,” neemt actief deel aan gedecentraliseerde financiële activiteiten. Deze portemonnee zet geleidelijk SOL om in USDC via JUP DCA en heeft aanzienlijke posities in Kamino en verschillende liquide tokens. Deze portefeuille heeft meer dan $ 9,9 miljoen, voornamelijk in niet-SOL tokens.

Tactieken en veiligheidsmaatregelen

Coverston identificeerde een derde portemonnee, “BCbrp…vi58q,” als de belangrijkste SOL-bank van de bot, die meerdere ondertekenaars en tippers gebruikt om sandwich attacks uit te voeren. Gezamenlijk hebben deze drie portemonnees $ 29,8 miljoen. Coverston merkte op dat de exploitant van de bot een laag profiel probeert te houden en veel moeite doet om activiteiten en winsten te verbergen.

MEV sandwichbots en marktimpact

MEV sandwich bots gebruiken geavanceerde algoritmes om winstkansen te identificeren en te benutten. Deze activiteiten komen vaak voor bij MEV-bots op Ethereum, waarbij uit onderzoek van MEVBlocker blijkt dat er tot april 2023 meer dan $ 1,38 miljard aan Ethereum-gebruikers is onttrokken.

Samenvatting

De exploits door de MEV sandwich bot “arsc” benadrukken de uitdagingen van het garanderen van eerlijke transacties binnen de cryptomarkt. Omdat deze bots actief blijven, vormen ze aanzienlijke risico’s voor nietsvermoedende gebruikers en benadrukken ze de noodzaak van verbeterde veiligheidsmaatregelen en regelgeving binnen het cryptocurrency ecosysteem.

Lees meer over:
Altcoinaltcoinsmevsolana

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....