Mexicaanse miljardair zegt 'koop bitcoin' in zijn nieuwjaarswens

Mexicaanse miljardair zegt 'koop bitcoin' in zijn nieuwjaarswens

Levensadvies van de op twee na rijkste persoon van Mexico: "Wees niet jaloers, geloof in jezelf en koop bitcoin." Ricardo Salinas Pliego staat al langer bekend als een groot voorstander van bitcoin en dat komt ook weer duidelijk terug in zijn nieuwjaarswens voor 2022.


Salinas Pliego geeft drie afzonderlijke adviezen aan zijn bijna 1 miljoen volgers op Twitter als onderdeel van zijn kerst- en nieuwjaarswens. Voordat hij zijn volgers nog verzocht om het volgende bericht te retweeten en delen: "Blijf weg van fiatgeld. Al is het de dollar, de euro of de yen, het is allemaal hetzelfde. Het is nep geld gemaakt van papieren leugens. Centrale banken produceren meer dan ooit."

"Investeer in bitcoin!"

Na zijn boodschap pauzeert Salinas Pliego even voordat hij naar de camera wijst en roept: "Investeer in Bitcoin!" De rijke Mexicaan doet verhaal voor een prachtige gouden kerstboom. De andere twee cadeautjes die hij zijn volgers geeft zijn het advies om niet jaloers te zijn en in jeezlf te geloven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is geen verassing dat Salinas Pliego investeren in bitcoin promoot. De miljardair is immers sinds 2013 al een bitcoin evangelist te noemen. In zijn biografie op Twitter beschrijft hij zichzelf als volgt: "Mexicaanse zakenman en bitcoin holder."

Salinas Pliego heeft als doel om de op één na grootste bank voor particulieren in Mexico, de Banco Azteca, de eerste bank te maken die bitcoin volledig omarmt. De Mexicaanse centrale bank lijkt daar echter nog niet heel erg happig op.

Mexicaanse centrale bank geen fan van bitcoin

Als reactie op de ambitieuze plannen van Salinas Pliego riep de Mexicaanse centrale bank dat cryptocurrency's als bitcoin geen wettig betaalmiddel zijn en dat het verboden is om ze te gebruiken in het financiële systeem van het land. Wat dat laatste ook precies mag betekenen.

In september van dit jaar sprak Alejandro Díaz de León, de gouverneur van de Bank of Mexico, zich uit over het volgens hem grootste obstakel voor de adoptie van bitcoin als wereldreservemunt: de goede oude volatiliteit.

Salinas Pliego trekt zich daar echter weinig van aan, want hij is druk bezig om de bevolking van Mexico de zogenaamde 'oranje pil' te geven. De rijke Mexicaan kocht in 2013 zelf zijn eerste bitcoin voor 500 dollar via Grayscale en noemde hij bitcoin één van zijn beste investeringen ooit.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties