Mexicaanse miljardair: ‘koop nu bitcoin!’

Een van de rijkste mannen van Mexico laat zich weer eens positief uit over bitcoin (BTC). Ricardo Salinas Pliego is al jaren publiekelijk fan van bitcoin. Naar aanleiding van nieuwe cijfers uit de Verenigde Staten roept hij nogmaals: ''koop nu bitcoin.''

De miljardair vertelde recentelijk dat hij al bitcoin kocht in 2016 toen de prijs slechts rond een prijs van $800 lag. De beste man heeft dus ook baat bij een stijgende koers van de munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Pliego zei in juni 2021 dat hij bitcoin inmiddels zag als een middel voor grote instanties, hij noemde het een tool met 'internationale waarde'. Onder andere de goede liquiditeit stipte hij aan als een van de redenen. Wat daarop volgde was een ander bericht: hij noemde alle fiat valuta (zoals de euro, dollar of Mexiaanse peso) oplichting. Als hij een geldsoort moest kiezen om 30 jaar vast te houden zou bitcoin de keuze worden.

In een boze tweet valt Pliego het monetaire beleid van de Verenigde Staten aan. De centrale bank van het land doet volgens hem aan neppe geldcreatie. Daarmee doelt hij onder andere op het grote opkoopprogramma van de Federal Reserve waarmee ze 'nieuwe' dollars in de Amerikaanse economie pompen.

Pliego noemde bitcoin ook al eens het nieuwe digitale goud. De Mexicaan let in ieder geval goed op, hij gebruikt veel van de populaire argumenten om bitcoin aan te prijzen.

Banken en bitcoin

Pliego is ook de oprichter van Grupo Salinas. Een van de dochterbedrijven van deze organisatie is de Banco Azteca, een van de grootste banken van Mexico. Hij kondigde eerder aan om verschillende bitcoindiensten aan te bieden. Dat plan kon voorlopig echter geen doorgang vinden omdat onder andere de Mexicaanse centrale bank en het ministerie van Financiën dat geen goed idee vinden. Banken in het land mogen niet aan de slag met bitcoin en/of diensten daar omheen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...