Miami zet in op Bitcoin: salarissen, belastingen en sparen in BTC

De Amerikaanse stad Miami zet een bijzonder stap: zij gaan op verschillende manieren bitcoin integreren in hun beleid. De burgemeester van Miami heeft de lokale politiek overtuigd: hun stad moet een hotspot worden voor bitcoinbedrijven en individuele bitcoiners.

Miami en bitcoin

In Amerika is een strijd aan de gang: welke plek is het meest interessant voor bitcoiners en bedrijven in de industrie? Staten als Wyoming zetten bijvoorbeeld vol in op soepele regels. Niet voor niks zit daar ook de eerste ‘bitcoin bank’ van het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In New York hebben ze nu een van de strengste regels, bedrijven moeten aan veel regels voldoen . Dit zorgt ervoor dat een deel van de bedrijven hun diensten niet meer aanbieden aan New Yorkers.

Miami doet als stad ook een duit in het zakje. Werknemers kunnen worden betaald in bitcoin, ook belastingen kun je betalen in BTC. Of je wil betalen met dit schaarse goed is een andere vraag, maar het is een optie.

Daarnaast gaat de stad ook een spaarpot in bitcoin aanleggen.

Reactie burgemeester

Francis Suarez. de burgemeester van de stad, reageert opgetogen: ”Ik wil de beleidsmakers in de stad Miami bedanken voor het steunen van mijn motie.” Alle werknemers van de stad kunnen een bepaald percentage van hun salaris in BTC krijgen.

Als de nieuwe regels uiteindelijk worden geïmplementeerd heeft dat ook andere gevolgen. Gemeentelijke fondsen mogen dan ook investeren in bitcoin. Belangrijk detail: er wordt nu serieus gekeken naar het plan, het is nog geen zekerheid dat dit er door komt.

Ken Russel een lokale politicus, is duidelijk: ”We moeten weten waar we mee bezig zijn.” Bitcoin is relatief nieuw en nog lang niet voor iedereen een duidelijke zaak.

De push voor bitcoin is onderdeel van de campagne van burgemeester Suarez, hij hoopt dit jaar opnieuw te worden gekozen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...