Grootste pensioenfonds van Amerika koopt aandeel in Bitcoin mining bedrijf

Een groot pensioenfonds in Amerika heeft haar aandeel in de wereld van bitcoin (BTC) flink vergroot. Een publiek pensioenfonds ter waarde van zo’n $441 miljard kocht in het laatste kwartaal van 2020 een groter aandeel in bitcoin mining bedrijf Riot Blockchain.

Aandelen in bitcoin bedrijven

Het gaat om het ‘Public Employees’ Retirement System’ (CalPERS) van Californië en zij bezitten nu 113.034 aandelen van RIOT. Dat is ‘slechts’ $1,9 miljoen waard en vormt daarmee eigenlijk geen risico voor het pensioenfonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het toont echter wel aan dat er blijkbaar wel wat interesse is in de bitcoin industrie vanuit dit soort partijen.

Bedrijven als MicroStrategy blijven gretig bitcoin kopen. De Amerikanen hebben inmiddels ruim 70.000 BTC in kas. Zo ver zijn fondsen als dit nog lang niet. Ook maken zij vaak gebruik van aandelen in bedrijven of andere fondsen, en investeren ze niet direct in het bezit van eigen bitcoin.

CalPERS is het grootste publieke pensioenfonds van Amerika. Voor de aankoop van meer aandelen hadden zij 16.907 RIOT-aandelen. Die kochten zij aan in de bull run van 2017.

Het fonds sprak in 2016 al over interessante investeringsmogelijkheden in de wereld van ‘blockchain technologie’. Het is een kleine allocatie, maar ze weten van het bestaan. Wie weet smaakt dit aandeel wel naar meer.

Riot Blockchain

De aandelen van RIOT doen het goed. De aandelen van het bedrijf stegen maar liefst 541% in het laatste kwartaal van 2020. Het wordt steeds normaler en interessanter om in bitcoin te investeren. Als de prijs en het ecosysteem van bitcoin groeit dan profiteren bedrijven binnen de industrie daar ook van.

RIOT kocht eind vorig jaar 15.000 extra miners bij Bitmain. Met het minen van BTC zijn miljarden dollars gemoeid. Ook deze markt is hot: de hardware is bij de grootste fabrikanten uitverkocht tot soms diep in de zomer van dit jaar.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...