Michael Saylor wil al zijn bitcoin weggeven, net als Satoshi Nakamoto

560 totale weergaven
michael saylor |

Michael Saylor, de mede-oprichter en bestuursvoorzitter van MicroStrategy, is van plan om zijn vermogen na te laten aan de volledige mensheid. Op dit manier wil hij volgen in de voetsporen van Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto. In een recent interview met The New Zealand Herald reflecteerde Saylor op zijn persoonlijke motivatie.

Single en geen kinderen

“Ik ben een single man en ik heb geen kinderen. Als ik weg ben, dan ben ik weg. Net zoals Satoshi één miljoen bitcoin naliet aan het universium, zal ik de samenleving ook nalaten wat ik heb”, zo vertelde Saylor.

In het interview beschrijft Saylor de digitale munt als de toekomst van de economie, en vergelijkt hij bitcoin met staal en elektriciteit.

“Als je staal en elektriciteit wegneemt, dan zijn dat twee grote dingen. Haal elektriciteit weg en je hebt geen lift meer. Haal staat weg en gebouwen beginnen om te vallen”, aldus Michael Saylor.

Hij gelooft dat bitcoin een vergelijkbaar fundament voor de economie kan vormen en omschrijft de digitale munt als “schoon, stil, programmeerbaar en onsterfelijk geld.”

“Als je wil dat jouw bedrijf, familie of fonds voor altijd blijft bestaan, dan moet je het kapitaliseren met een asset die niet vergaat”, aldus Saylor, die daarmee natuurlijk verwijst naar bitcoin.

Een bijzondere stap voorwaarts

Michael Saylor ziet de grootste cryptocurrency ter wereld als een enorme “stap voorwaarts voor de mensheid, want voor het eerst verandert economie van een kunst in een wetenschap.”

Hij denkt dat bitcoin een veel sterker fundament vormt voor de economie, en dat we met de digitale munt als basis een prachtige samenleving kunnen bouwen.

Als Saylor gelijk krijgt, dan gaat hij de geschiedenisboeken in. Hoogstwaarschijnlijk als één van de rijkste mensen op aarde. Alleen Satoshi Nakamoto is bijna niet meer in te halen met zijn 1 miljoen bitcoin.

Wil Saylor dat voor elkaar krijgen, dan moet het wel heel goed gaan met MicroStrategy en de strategie om met geleend geld steeds meer bitcoin te kopen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....