Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers van 30.000 tot 35.000 dollar in aantocht”

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe voorziet de komende periode een stijging van de bitcoin koers naar de range van 30.000 tot 35.000 dollar. Volgens de analist is het vooral zaak om de context en de omstandigheden even te vergeten en de volledige focus op de koersgrafiek te leggen.

Een paar kleine dips

In zijn analyse legt Van de Poppe de focus vooral op bitcoin. Waar hij voor de komende periode nog een aantal kleine dips voorziet, is het volgens hem raadzaam om in te stappen rond de koers van 22.300 dollar.

De bovenstaande analyse deelde Van de Poppe op 15 februari, precies één dag voordat de bitcoin koers richting de 25.000 dollar wist te stijgen. Inmiddels hebben we weer te maken met een kleine terugval, maar ook dat behoorde tot de voorspellingen van de analist.

"Blijf de dips kopen, ook die van bitcoin", aldus Michaël van de Poppe. De huidige daling werd vooral veroorzaakt door macro-economisch nieuws vanuit de Verenigde Staten, maar volgens de analist moeten we dat aan de kant schuiven en nu even de volledige focus op de grafiek leggen.

Koersexplosie van 10.000 dollar

In een bericht van 16 februari schrijft de analist dat correcties vaak van korte duur zijn in een markt die vooral naar boven beweegt. "Als we de koers van 25.000 dollar breken, dan zullen we doorzetten naar de 30.000 tot 35.000 dollar voor bitcoin", zo sprak de analist gisteren.

Inmiddels is die koers van 25.000 dollar doorbroken, maar handelen we daar ook weer ruim onder met de huidige koers van 23.750 dollar. Het is nog maar de vraag of de bulls het nog een keer in zich hebben om die grens van 25.000 dollar te heroveren.

Zeker gezien de verwachtingen van de markt dat de Federal Reserve weleens hard uit de hoek kan komen met een renteverhoging van 0,50 procent in maart. Eerder werd nog een verhoging van 0,25 procent verwacht, maar de sterke Amerikaanse economie dwingt de centrale bank wellicht om de rente met die gevreesde 0,50 procent te verhogen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....