Bitcoin koers schiet door $25.000

Bitcoin is deze donderdagmiddag fors door de $25.000 geschoten. De cryptomunt heeft sinds enkele dagen een positief momentum te pakken.

Op moment van schrijven schommelt de koers bij de $25.100 met als voorlopig hoogste punt $25.370 op de Bitstamp grafiek. Sinds het begin van het jaar is de munt met ruim 50% gestegen. Positief nieuws uit Hong Kong en het geloof dat de centrale banken de rente nog meer agressief laten oplopen, voeden de bitcoinmarkt.

De dollar en ook de obligatiemarkt heeft het sinds eind 2022 wat moeilijker, waardoor er meer ruimte lijkt te komen voor wat beleggers 'risicovolle' assets noemen. Bitcoin wordt ook onder die noemer geschaard.

Autoriteiten focussen zich voorlopig op stablecoins en renteproducten maar zelfs SEC-voorzitter Gary Gensler noemt bitcoin 'commodity money' met energie als onderliggende waarde. Daardoor hebben institutionele beleggers en commerciële banken met bitcoin juist een minder risicovolle belegging in handen.

Wat zeggen de analisten? Het is alweer een halfjaartje geleden dat de cryptomunt deze hoogtes had.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...